reede, august 24, 2012

Vihmane rattaring

Ammu pole rattaga koduvalla uusi radu avastamas käinud ning mõtsin seda nüüd enne suure sügise tulekut teha.
Algatuseks võtsin ette paar kaarti, siis lasin googelmäpsil ruutida ja siis vedasin rajad kõrvalistele teedele. Välja tuli paras ring, kus alguses ja lõpus asfalti ning enamuses vähemalt kaardi järgi kruusakat.
Tegelikult oli vahepeal ka mudaseid metsatee lõike ning korra panin isegi kilomeetri jagu mööda rapsipõllu tehnohooldusrada. Seal tuli kogu aeg jälgida, et kõrvalt ja üle pea kaarduvad varred lenksu käest ei rebi. Muidugi oleks ka kõrvalt normaalse inimese moodi saanud, aga see oli mingi rohtu kasvanud vaevumärgatav rajake ja suure hooga tuiskasin õigest ristist lihtsalt mööda.

Just siis, kui olin jõudnud kõige kaugemasse punkti hakkas vihma sadama. Õigemini peaks ütlema, et siis hakks kallama. Tee oli üks suur lomp, prillid udused ja vett täis. Nähtavus suht kehva, et isegi nigela kontrastsusega kaarti oli veelgi halvem jälgida. Mitmes kohas tekkis kiusatus eelnevalt paika pandud marsuuti lühendada ja lihtsamini sõidetavat teed valida, aga kui on plaan, siis on plaan.

Kokkuvõttes tuli hea ring. Kui suured asfaltteed välja jätta, siis oli autosid väga vähe näha, lahtisi koeri ei olnud ning tee oli olemasolevat materjali arvesse võttes suhteliselt vaheldusrikas. Siin seal hakkas silma ka potensiaalseid kõrvalradasid, aga nende uurimine jäi järgmiseks korraks.
Tulemuseks näitas rattaspido 65 kilti ning koos navigeerimis ja uudistamispausidega 2:27. Lisaks sõiduelamusele on ka nati vaadata. Tee äärde jääb Suursoo kadakasparapõllu looduskaitseala, Rae ja Kautjala mõisad ning kuskil jägala-pirita kanali ääres peaks olema mädajärve laudtee, aga vihmaga ma seda otsima ei läinud. Lisaks oli siinseal tee ääres potensiaalseid marja ja seenemetsi.

Kommentaare ei ole: