esmaspäev, august 27, 2007

rullid veeresid hästi

1:25:24.2 sai uhatud nii kuis jalad ja selg lubasid. Tulemuseks koht esisaja seas. Igati arvestatav, kui hinnata eelnevalt rullidel läbitud kilomeetreid.
Rada oli tore. Põhimõtteliselt oli kolmeks jaotatav. Esimene kolmandik lihtne allatuult ja allamäge, siis kolmandik vastutuult ja valdavalt ülesmäge ning siis kolmandik kus oli mõlemat.
Algus ei olnudki väga trügimine ja juba esimese 500m järel sai pika sammuga sõitma hakata. Muidugi oli seda kaassõitjate vahel laveerimist omajagu, aga see väga ei seganud. Pigem oli hea kogu aeg enamvähem tuules olles oma kohta ja positsiooni parandada.
Esimese ringi esimene kolmandik läks lennates, teine kolmandik paaris grupis ettepoole liikudes kah suhteliselt kenasti. Sellel lõigul sain teada, et kui teisele hakkad liiga lähedale vajuma, siis pole üldsegi patt eessõitjale käsi õrnalt seljale panna ja niimoodi hoogu pidurdada.
Siis aga hakkas suures grupis mingi juhmerdamine ja tõmblemine ja siblimine. Panin teise joogipunkti eel grupist jeehat. Ja niimoodi sai põhimõtteliselt üksi sõidetud esimese ringi lõpuni, siis teise ringi esimene kolmandik ja siis veel teise kolmandiku esimese tõusu poole peale. Selleks hetkeks oli mulle järgi jõudnud osa tagapool liikunud pundist ning nendega koos edasi rühkides sai jälle hingamise ja eluolu kontrolli alla. Pikal vastutuule otsal püüdsime veel paar gruppi kinni ning kuni viimase nn finishilõiguni tehti eesotsas kogu aeg vaheldumisi tööd ja veeti tempo üles.
Lõpu eel aga oli tugev vastutuul ja keegi ei tahtnud enam vahetult enne finishit vedamist enda peale võtta. eesotsas toimus uimerdamine, grupp paisus suureks ja siblimine tihedaks. Mõned korrad sattusin ka ise täiesti ette kogu gruppi vedama, kuid üritasin kah veidike valvsalt viilida.
Ümmarguselt kilt enne lõppu aga pandi pune peale ja siis ei olnud enam suurt tuules hoidmist ja passimist, vaid tuli täiega anda.
Igaljuhul surusin ennast veel finishisirgel mõnest mööda ja sain oma grupist teisena üle joone.
Nüüd peab mõtlema, kas tõesti muretseda endale suuremate ratastega rullid, või punnida nende pisikestega edasi. Vaid mõni üksik minu vahetus läheduses sõitjatest kasutas sama mõõtu rattaid kui mina. Kiirust ja stabiilsust tuleks kindlasti juurde.

Kommentaare ei ole: