esmaspäev, mai 29, 2006

Huo Yuan Jia

Laupäeva hilisõhtul jõudsin oma filmide vaatamisega järjekordse pärlini. Õhkkond oli muidugi kah üllatavalt sobilik: südaöö oli möödas, kõik peale minu olid juba teki alla kerasse keeranud ja nohisesid vaikselt teises toas. Vaid mina nautisin vaikses majas head filmi.
Nautimisobjektiks siis Jet Li järjekordne hüppa-karga-viruta film (Huo Yuan Jia / Fearless). Loomulikult on paljude nende filmide süzee sarnane, kuid alati on seal midagi omapärast ja mulle meeldivat. Ja Iga kord, kui mõnda sellist filmi vaatan, tuleb kange tahtmine mõnda kohta aeg-luubis vaadata. Liigutused on kõik nii kiirelt ja täpselt paika pandud ning sooritataks ülima kerguse ja graatsiaga. Lisaks võitluslikkuse momendile on aasia filmides midagi teistugust naudingut. Kõik see, kultuur ja ajalugu ja legendid, millest lääne inimesed suurt midagi ei tea ega aru saa. See mõjub filmivaatamisele kuidagi positiivselt.
Igaljuhul soovitan see linateos ära vaadata.

2 kommentaari:

... ütles ...

Jet Li järjekordne ja siis väidetavalt ka ta viimane roll suurel linal. Ise ta seda väitis, et peale seda tõmbab tagasi ja keskenudb rohkem võitluskunstide õpetamisele.

Hea sellegipoolest.

Viljar ütles ...

Kahju kui viimane. Seniseid on pea kõiki saanud täie rinnaga nautida. ega ju vanustki veeel tüübil liialt turjal pole. Nii mõnigi aktiivne näitleja/liigutaja on tunduvalt eakam.