reede, mai 26, 2006

Uued tossud testitud

New Balance 871
Nüüd on siis uutele tossudele ka esimene test tehtud ning seisukord on natuke nutune.
1. vasak jalg on täitsa katki. Kõige valusamalt hõõrub kand selle munaka pealt. sinna saab küll järgmine kord preventatiivselt teipi panna, aga see pole ikakgi see. Natuke hullem on aga lugu sellega, et sisetalla üks äär on kuidagi pahasti püsti ning nüüd on jala kumeruse sees kena villike. See on ka koht, kuhu ei õnnestu teipi panna, niiet ei teagi momendil mida ette võtta.
2. Need hüppersupper lainelised paelad ei õigusta ennast. Mõlemal jalal lõdvenesid paelad päris kiiresti ning siduma pidin neid ~10 km jooksul rohkem kui korra. Võibolla on probleem selles, et paelad on veel täitsa värsked ja alles libedad ning tulevad kergemini lahti. Peaks korra peenikese liivapaberiga karedaks tõmbama ehk aitab. Samuti võiks eh mõnest august topelt läbi ajada. Järgmine variant loomulikult paelad ära vahetada. Mida lõdvemaks paelad lähevad, seda rohkem hakkab jalg tossus liikuma ja seda rohkem toss hõõrub, seega paelad on tähtsad.
3. sodi tuleb tagantpoolt ohtralt sisse. Kõige hullem on see, et eilsel jooksul pidin mitmel korral näpuga kanna vahelt okkaid ja muud sodi välja kiskuma ning ühe korra isegi tossu jalast kiskuma ja seest puhastama. Muidu oleks olnud jalad veel rohkem katki kui praegu. Vanade Salomoni xapro2 mudelitega nii hullu pole olnud. Küll aga oli varba osa tänu sellel tihedalt jala ümber olevale neopreen keelele sodist puhas. Olen juba pikka aega mõelnud mini-bahillade peale, siis oleks jalad suurema sodi eest kaitstud.
4. Vesi ei tule hästi välja. Vanadel tossudel jooksis vesi peale mülkas müdistmist jälle kenasti välja ning ei olnud enam lombis jooksmise tunnet. Eilse kogemuse põhjal tunduvad uued tossud vähe vettpidavamad olema (sisse loomulikult tuleb, aga välja enam nii kergelt ei voola). Loodetavasti oli see ainult esialgne mulje ehk veel sisse töötamata tossude eripära.

Kokkuvõtteks: Kui teil on samasugused imeliku kujuga jalad nagu minul, siis antud tossu esimeste kogemuste põhjal küll ei soovitaks. Mina olen need nüüd endale ostnud ja loomulikult jooksen nendega edasi. Loodetavasti lähevad nad pikapeale ka natuke rohkem minu jala järgi ja olukord paraneb.

Kommentaare ei ole: