pühapäev, mai 28, 2006

Laupäev algab pannkookidega

Et siis täna sai alustatud kaua oodatud projektiga. Nimelt on meil aias selline teabmisajast pärit ja VÄGA lagunenud aiakamin. Kolle on tal suur ja eesmine ava on üüratu, aga korstnaks on kunagine meistrimees pannud kaks asbesttsementtoru nagu aurikul. Lisaks disainiprobleemidele on see monstrum kokku pandud tavalistest tellistest tavalise tsementseguga, mille tulemuseks on loomulikult pragunenud kivid ning pudenenud segu.
Meie aias käib tüüpiliselt kaminas tule tegemine niimoodi, et topitakse kamin sodi täis, antakse tuld ning siis minnakse ohutusse kaugusse, et nii tossu kui ka potensiaalselt praksuvate korstnate eest varjul olla.
Täna mõtlesin siis lõpuks ometi haamri ja kellu kätte võtta ja asja kõpitsema hakata. Lammutasin maha pealmise osa, üritan kuidagi uue seguga stabiliseerida ja tihendada ning uue korraliku korstna peale laduda. Esialgu olen veel seal maal, et kamin on tükkidena laiali ning vaid mõned kivid olen suutnud uuesti paika panna. Loodetavasti oli kuuris olev tsement piisavalt värske, et tulemus ka kivistuks. Eks homme näeb mis edasi saab.

Kommentaare ei ole: