neljapäev, november 02, 2006

Kinnisvara omanikud palun aidake...

Selle talve projekt läks vett vedama. Omast arust sai jääseina tekitamiseks välja valitud nii hea objekt. Olemas oli nii vesi kui ka elekter ning hulganisti ruumi nii kõrgusesse kui laiusesse. Loomulikult oleks saanud jääseina teha objekti põhjapoolsele küljele, et päevane päike seda sulatama ei pääseks. Ehk siis kõik head omadused, mida üks talvine jääronimisseina koht võiks pakkuda.
Eile aga selgus kurvastav tõsiasi, et konkreetne maja lammutatakse juba selle talve jooksul ning sinna miskit teha EI SAA. Tujunivoo langes vähemalt meetri võrra. Tuleb uuesti otsast peale hakata sobivat paika otsima.

Kes veel ei tea, siis otsin kohta, kuhu saaks külmade saabudes tekitada tehisliku jääronimisseina. Ideaalne koht omaks järgmisi parameetreid:
- asub Tallinna lähiümbruses või isegi linna piires.
- seal on koha peal olemas vesi mida saab külmutada ning ehk ka elekter valgustuse tarvis.
- Seal on mingi objekt (kalju, vana maja, müür, postid, ...) mille peale saaks vee jooksma panna (kõrgus 10 ja rohkem)
- omanik peab seedima seda, kui seal igal nädalavahetusel ja vahel ka tööpäevadel käivad kirkade ja kassidega tüübid ronimas.

Tegelikult ajaks asja ära ka lihtsalt tühi plats, kus mingit objekti ei ole. Olen vabalt nõus ise mingi ajutise karkassi püsti panema, mille peale jäälossi saab ehitada.
Kes ei tea, milline üks tehislik jääsein välja näeb, siis siin on päris mitu erinevat näidist. Tulemus võib olla vägagi ilus vaadata ja huvitav uurida ning ronida. Kõik oleneb tegemise metoodikast.

Kulud loomulikult kanname ise. Ja ega ronijad on selline mõnus rahvas, ei ole mingit joomist ja laaberdamist. Ja niipalju kui mina olen tähele pannud, siis jääronimise laagriplatsid on alati prügivabad püsinud.

Kui seda juhtub lugema mõni jääronimisest huvitatu, kellel oleks koht pakkuda, siis olen meelsasti nõus jääronimist tutvustama ja võimaluste piires ka varustusega toetama. Kui aga jääronimise vastu huvi ei ole, siis ehk saab mõnes muus asjas kokkuleppele. Kui on miskit pakkuda, siis ärge tagasi hoidke.
Infot võib jätta siia kommentaaridesse või iceclimb(ätt)hot.ee

Kommentaare ei ole: