esmaspäev, veebruar 04, 2008

Jätkame samal teemal


Tänane sutsakas oli hea aga ei toonud päris soovitud tulemust. Projekt oli aus. Kõrvalt vaadates ehk isegi liiga ambitsioonikas, aga ronides selgub, et kirkadele ja kassidele on sobivaid pragusid ja asteid piisavalt ja enamvähem õigetes kohtades mis teeb küll kaunis negatiivse raja üllatavalt lihtsalt ronitavaks. Raja alumine osa on totaalselt negatiivne ehk siis kolm lage üksteise otsa ilma erilise vahepealse puhkamiseta. Keskel on aga eend, millel saab rahumeeli seista ja puhata. Ja puhata on vaja, sest täitsa lõppu on sätitud selline ümber kaugele ulatuva eendi ronimine. Sealt siis tulin kahel korral tagurpidi alla. Korra väsimusest ja teise korra lahti tulnud kirka tõttu. Rohkemateks katseteks aega polnud seega jääb järgmist korda ootama. Raskusastme panen paika siis, kui olen lõpuni teinud ja tean kuidas asi lõpeb. Aga hoolimata keskel olevast puhkamiskohast tundub suts raskem, kui kõrval olev.

Sama prao algust saab ka otse ronida, aga see on suts teine projekt, mille võtan ette suts hiljem, kuna on alguses veelgi rohkem selja taha kaldu.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Seda rada oleme me oma seltskonnaga roninud. Paras nikeramine on nurgatagant välja saamine. Noor poiss Johannes ronis raja ka otse ära.
Holmes

Viljar ütles ...

Tore kuulda, et ma pole üksi. Muideks selle prao ümbrus on ilmselt kõige parem koht üldse seal drytoolingu tegemiseks. Natuke ühele ja teisele poole varieerudes saab väga toredaid liine proovida. Ka selliseid, mis "noorpoiss" Johannese alla kukutavad :) Aga küll need raskemate radade kommentaarid kah millalgi tulevad, kui ma oma drytooling oskustega niikaugele jõuan.

Ja kommentaarid minu määratud raskusastmetele oleks kah teretulnud, kuna oman selles vallas veel vähest mälupagasit. Lihtsalt pole roninud piisavalt märgistatud radasid, et tekiks õige võrdlusmoment.

Anonüümne ütles ...

Hea, et mitte öelda parim paik drytoolimiseks meie piirkonnas. Pean silmas ka teisi Astangu ronitavaid kohti.
See konkreetne koht, nn "pommiauk" on praegu ilmselt lemmik, seal on hea negatiiv ja pole liiga palju lahtist sodi. Kahjuks pole eriti viitsimist olnud, et julgestust nii palju liigutada, kui sina seda oled teinud. Tavaliselt kaks köit üles ja ronima.
Sealsamas suure koopaaugu juures tahaks proovida ka vasaku külje peal ronida, aga see nõuab natuke seina puhastamist suurematest lahtistest kividest.