teisipäev, oktoober 25, 2011

Pilt hakkab selginema

Eile õhtul, kui päevatööga ühele poole sai, korjasin oma kodinad kokku, pakkisin kotti ja kõndisin Astangu tunneli juurde. Võistlusrajad vajavad planeerimist ning sein puhastamist ning erinevate asjaolude kokkulangemisel on käesoleval nädalal õhtuti natuke vaba aega.
Planeerimist alustasin sel sügisel äraspidiselt ehk esimesena sai planeeritud finaalrada. See nimelt on kõige omapärasem ning kindlasti üllatab. Kuidas, eks see selgub kolme nädala pärast, kui asjalood niikaugele on jõudnud.

Ülejäänud rajad aga olid mul esialgu veel vaid paberil. Pildi peale jutte tõmmata on hiiglama lihtne, kuid tegelik seis seinal on hoopis midagi muud. Nii oligi, et seina äärde jõudes, ja paberil kujutatut päris seinaga võrreldes tuli ühe korraga nii nutt kui naer. Nutt selle pärast, et ilmselt ei leidu kedagi, kes oleks suuteline need paberile joonistatud rajad ka väga pika harjutamise ja proovimise peale ära ronima ning naer selle pärast, et ühes kohas oli sirutus lootusetust asendist pikem, kui püsti seisev inimene. Panoraamfoto petab ikka täiega.
Aga vähemalt potensiaalid olin ka pildi pealt ära tundnud ning liinid jäävad enamvähem algsetesse raamidesse.

Kaks tundi pilkases pimeduses köie otsas rippumist ning üks rada on põhimõtteliselt valmis. Mõned jalatsoonid tuleb veel juurde vaadata, aga üldjoontes on ronitav. Teine rada on kah enamvähem paigas ning suures osas puhastatud, kuid seda peab ilmselt lihtsamaks tegema ning mõnes kohas vaja veel lahtist kivipudi alla ajada.

Aga kui keegi vahepeal sinna seina peale satub, siis võite ju kah väheke sammalt, savi, muda ja kiviklibu alla ajada. Sisenurgas on vaja ka mõned suuremad kivilahmakad alla kangutada, aga üksi ma seda teha ei julge. Üleüldse oli üksinda pimedas Astangu metsas olles üllatavalt kõhe tunne. Natikene tõid ärevasse õhkkonda leevendust ringi tiirutavad nahkhiired, kuid nad ei tahtnud lähemale juttu ajama tulla.

Viimaste päevadega on ka paar nime osavõtjate hulka tulnud ning motivatsioon radasid meisterdada hakkab vaikselt tagasi tulema. Kes on võistlema tulemas, siis palun andke oma nimed varakult üles, et teaksin arvestada.

1 kommentaar:

KristjanErik ütles ...

Tõenäoliselt oleme lisaks järgmisele laupäeval mil seal treening võistlus, ka järgmised astangul. Nii et puhastada võib