neljapäev, oktoober 06, 2011

Kuidas ma hobuseks käisin


Seekord tulime välja uue tiimi testimise eesmärgil. Ning et test ikka täie eest läheks, siis planeerisime raja piisavalt abitsioonika, kuid samas võimalusi lahtiseks jätva.
linnulennult 45 km pikk ring mõningate juurde ja mahavõtmistega sisaldas kõigepealt ida poolset tihedat ala, siis kaardi keskmist osa, kus kallid punktid ning siis lääne poolt ringiga tagasi keskusse. Juurdevõtmise punktid jäid lääne serva, kus väga pikkade vahedega, kuid kallid punktid ning ärajätmise võimalused tagasitulekul "teeäärsed" punktid.

Kui 2 esimest punkti olid võetud ning selgus meie teel ja metsas liikumise reaalne kiirus, oli selge, et sellise tempoga me oma algset plaani ei suuda täita. Esimese rohuna sai kotist vedamiskumm välja võetud ning hakkasime usinalt tiimitööd harjutama. Seisnes see siis selles, et mina hakkasin hobuseks. Edasine trass kulgeski nii, et radadel ja teedel jooksime kummis, lahedamatel metsaalustel kõndisime kummis ning rägastikus (mida oli ohtras koguses) liikusime ükshaaval.

Tulemusena liikusime minu hinnangul vähemalt kilt tunnis kiiremini. Seda muidugi hobuse vastupidavuse arvelt. Trassi teises pooles sai aegajalt ka vedajat vahetatud, aga kogu selle punnimise tulemusena oli lõpuks toss päris väljas ning jalad kutud. Igati korralik koormustest enne hooajavahetust.


Planeering tuli kokkuvõttes päris hea välja. Väga õige otsus oli alustada idast, kuna see jättis paremad lõikamise võimalused mida hiljem ka vaja oli. ümmarguselt 50km kohta 100 punkti kätte saada polegi halb tulemus. Üldse olid punktid maastiku suhtes hästi paigutatud ning erinevate tiimide teevalikud tulid küllaltki erinevad. Mulle meeldib, kui ei ole mingit loogilist ringi, mida mööda kõik üht või teistpidi jooksevad.


Eks me tegime vigu kah, aga mitte midagi väga suurt.
58 juures tiirutasime 5min mööda nõgesevälja.
46-st väljudes  kiskus suund kiiva ning uitasime kuskil rägastikus. Selle asemel oleks pidanud teed mööda ringi käima +5min.
45 lähistele jõudes sattusime kah väga vesisesse nõgesevõssa, kus liikumine vaevaline +3min.
44->35 vahel mööda radu liikudes sattusime millegipärast valele teele. Tagasi pööramise asemel panime panused järgmise raja peale, mis natuke ringi tegi, aga see oli vahepealse ajaga metsas olematuks muutunud, mistõttu panime "otse" läbi. +5min
täitsa lõpus 21->20 vahes otsustasime tee asemel otse mööda sihti minna, aga sellega kaotasime kah mingi 3 min. Tol hetkel polnud enam aga suurt vahet, sest finishini oli meil piisavalt aega ja juurde polnud enam midagi võtta.
Algsest plaanist olime trallil olles maha hammustanud 6 linnulennulist kilomeetrit ja 9 punga.

Finishis ajaga 7:49:13 ning täpselt 100 punkti. Kokkuvõttes  34, segades 9 ja neljaste tiimide seas esimene.

Test sai seega edukalt läbitud, kõik finishis elus ja rõõmsad. Uued stardid on juba silmapiiril.



Kommentaare ei ole: