teisipäev, august 01, 2006

Rattaga rae rabas

Oli plaan avastada uusi rattaradu piirkonnas, kuhu hakkan tulevikus tihademini sattuma. Seadsin siis ratta suunaga rae raba poole. Lennujuhtimistorni juurest Mõigu ja lennuvälja vahel suundusin mööda teekest metsa. Kuigi seal oli (natuke põõsa varjus) silt, et tuleohu tõttu metsa mineks rangelt keelatud tegin otsuse seekord ikkagi sõit ära teha. Tikke ju kaasas polnud ja mingit väikestki ohtu minu metsas käimine loodusele ei oleks põhjustanud.
Alguses sõitsin kuni ülemiste kanalini ning siis keerasin kuskilt keskelt metsa vahele. Võib öelda, et selliseid radu kus rattaga sõita saaks seal väga palju pole, kuid on mõningad jalgsi liikumiseks kasutatavad teekesed. Samuti on metsaalune mõnes kohas suhteliselt hõre ja tasasse maapinnaga. Kui natuke raja äärest oksi õgvendada ja ehk mõned rajad tugevamini sisse sõita, saaks sealkandis mõnusa ringi valmis meisterdada. Profiili küll pole, kuid mätaste ja mändide vahel ukerdamist oleks piisavalt.
Kui metsa vahelt välja tulin, olin kaetud ämblikuvõrkude ja päevakoertega. Seljakoti põhja olin aga naisele saanud mõned murakad.
Varsti lähen uuesti radu otsima, kuigi esialgu oleks vist kaardi ja kompassiga ninga ilma rattata rajakeste otsimine tulemuslikum.

Kommentaare ei ole: