reede, august 11, 2006

TON Ihasalu

Seekord sai naiskale usaldatud kodust koti kaasa krabamine ja bahilladele uue kummi õmblemine. Riideid selga ajades selgus, et kaasa son vaid üks bahilla ja seega tuleb leppida, et üks jalg läheb tõenäoliselt katki. Õnneks nii ei juhtunud, sest metsaalune (kaasa arvatud soised alad) oli täiesti kuiv ja tossud võis pärast rahuliku südamega seljakotti toppida. Kartmata seejuures koti määrdumist.
Jooksust.... Alguses esimese punktiga oli kohe väike jama, sest keerasin vale rajakese peale. Sealt oleks kah normaalselt punktini jõudnud, kuid mina panin uljalt õigest kohast mööda ja siblisin natuke tulutult metsa all ringi. Kohe näha, et paar nädalat on vahele jäänud. Kolmandasse minekul sai kah suund valesti võetud ning seetõttu ei leidnud rajakest ja kuivanud kraavi üles.
neljas punkt oli kaardil selliselt, et sealt sai kaks korda läbi joosta. Sellest segadusse aetuna panin Alguses viienda punkti otsingul hoopiski seitsmendasse (õnneks märkasin punkti numbri mittekokkulangemist) ning kui setsmendast tulin, siis oleksin kohe ka neljandas uuesti komposteerinud. Õnneks aga tsekkisin igaks juhuks nummerdust ja joonte katkemisi ning selgus, et lihtsalt punktide vaheline joon sattus sellise suunaga joonistatud olema, et jooksis üle teise punkti. kaheksa punkt tegelikult hoopis kaugel-kaugel. Seal loomulikult olin vist sapsus ja sabistasin mööda helerohelist ala natuke liiga kaugele.
Üheksa punkt oli paigutatud sügavale männinoorendiku võssa. Nähtavus paar meetrit ja seal tuli korra uuesti tee peale välja joosta, et õige suund võtta enne kui lõpuks punktini jõudsin. Ilgelt lahe punkti otsimine tegelt.
Kümnes sai jälle mööda joostud ning tagatipuks veel SI jaam ei töötanud kah, seega vanakooli komposteerimine kaardi serva. Seda tuli teha veel punktides 11 ja 17. Edasised punktid kuni lõpuni tulid suhteliselt kergelt, kuna polnud kuskilt vaja pikalt suuna peale minna. Ikka mingi kraavi või tee vahetus läheduses. 2 minti alla tunni. Suurematest vigadest mingi 5 minti ikka tuli, täpsemat aegade analüüsi seoses vigaste SI jaamadega ei saagi vaadata.
Aga ilm oli ilus. Pärast sai veel käia lapsega mere ääres kiva vette loopimas ning ämma juures pool-pidulikult sünnipäevatamas. Vein oli küll autos natuke soojaks läinud, aga hävitasime teise ikka ära.

Kommentaare ei ole: