reede, juuni 20, 2008

jalad riidesse

Üks kuu aega tagasi sattusin mingisse suvalisse spordipoodi ja silmasin, et NB on välja tulnud uue ja edeva multispordi jalanõuga. Kuna aega ei olnud, siis vaid registreerisin ära ja jalutasin edasi.
Vahepeal sain proovida Salomoni uusi tiivakesi ja kahjuks pidin tõdema, et kuigi vanem mudel oli veel okidoki, siis see uus ei sobi minu jalaga kohe kuidagi.
Võtsin siis nüüd lõpuks ometi Pirita otsa jalge alla ja käisin NB poes jalavarje otsimas. Esiteks pole mu vanu mudeleid enam müügil.
Lisaks siinkohal igaks juhuks, et vanadel tossudel oli vaja sissejooksmise perioodi, bahille ja Salomoni sisetaldasid. Peale seda kadusid enamus probleeme ja sobivus jalaga muutus normaalseks.
Tulles aga tagasi olevikku, siis nüüd on tulnud juurde paar uut ja vähemalt peale vaadates head mudelit. Kaks vingemat neist siis M1100MDS ja RX1441AT.
Esimene on odavam ja pisikese sodikaitsega ehk siis mingi elastik hoiab jalast kinni, et tossu sisse sodi ei pääseks. Kahjuks minu jalale sobimatu liistuga, aga tasub proovimist. Jalanõu ehitus igaljuhul tundub olevat vastupidav ja mudas müttamiseks sobilik.
Teine aga on ligi 10cm kõrguse lukuga äravõetava bahilliga, millel veel sise ja välisküljel hõõrdumiskaitsed.
Ja kui bahill on maha võetud, siis on endiselt ümber jala see teiselgi mudelil olnud elastne sodi eemal hoidev ääris.
Pealis on õmbluste vaba.
Kand on tugevas kestas korralikult kinni.
Varvas on ümbritsetud kummikihiga, mis võiks varvaste kaitse jaoks küll väheke paksem olla, kuid asi seegi, et riiet kaitseb.
Paelad on peaaegu need head NB lainelised, kuid kahjuks vaid otste pealt. Keskmine osa on ilma laineteta, mis lubab need ühe sikutamisega pingule tõmmata, aga ei fikseeri koheselt ära. Selle headuses/halbuses kujundan veel seisukohta.
Kõige parem on aga see, et asja jalga pannes oli koheselt tunne jalaga sobivusest. Väga ammu pole sellist tunnet kogenud. Ikka on midagi siit või midagi sealt.
Natuke ettevaatlikuks teeb ainult ülimalt agressiivne tallamuster, mis pehmel pinnasel ja lumel on ilmselt äärmiselt bro, kuid kõval pinnasel on need kõrged nagad natuke jalga maast kergitavad ja kuna nad on suhteliselt pehmest kummist, siis asfalt kulutab neid tõenäoliselt metsikult. Elame näeme.
Igasugu tehinilisi termineid on loomulikult veel, kuid kellele neid kõlavaid nimesid vaja on, peaasi, et asi töötab ja mugav on.

Joosta pole veel saanud, aga lähen teen need oranzid kaunad esimesel võimalusel (ilmselt täna õhtul) sopaseks, eks siis muljetab täpsemalt.

Kommentaare ei ole: