esmaspäev, september 15, 2008

Elus ja ee... terve.


Liipan mina rahulikult koridoris, kui mul küsitakse
"Noh, käisid kah jooksmas?"
"No natuke sai käidud jah."
Ja et vastaspool ei ajaks mind kogemata sügisjooksu osavõtjaga segamini lisasin nii möödaminnes:
"Üks sada kilti tuli ikka ära"

Ehk siis Rogaini MM Karulas on selja taga. Saime karva võrra alla 200 punkti ning platseerusime 87-ndale kohale. Kokku oli vist 350 midagi tiimi tulnud maailma kangematega mõõtu võtma.
Ilm oli üle ootuste hea: vaid paar vihmatiba ja mitte väga külm öö tegid üritusest igati meeldiva. Vaid mõnel hetkel lageda peal lõõtsuv karge tuul tõmbas jaheduse keresse. Need olid aga nii lühikesed otsad, et ei hakanud isegi kilekat kotist välja võtma.

Plaan oli hea, vormi oli nagu kah natuke, aga endiselt ei oska ma jalgu niimoodi hoida, et need niiskusest üles ei punduks ja rakku ei läheks. Mille tõttu siis raja viimane kolmandik väga rahulik kulgemine. Tõesti tahaks kuskilt tarka ja toimivat nõu saada.

Tulemus: tugev neli, aga vähem kui 4+.

5 kommentaari:

Kaur ütles ...

Suht kuival võistlusel - ehk aitab komplekt "kuivad sokid ja sisetallad"?

Kulutad millalgi mõned minutid vahetamiseks, aga võidad ilmselt palju rohkem lõpuosa kiiruses. Või hoiad katkestamise ära...

Tavalisel Eesti võistlusel - kus jalad saavad märjaks igas punktis - ei aita vahetus midagi. Aga seekord oli väljamaalaste tarbeks tehtud suht kuiv rada, kus enamiku punkte sai üsna puhalt ära võtta.

Kaur ütles ...

Soovitati ka pediküüri. Et ville tekitab talla-alune surnud naha kiht, mida ei tohiks seal lihtsalt olla. Ise ei tea, pole proovinud, järgmine kord ehk :)

Anonüümne ütles ...

Mind aitasid villide vastu väga paksud sokid - Lorpeni ekstreemtingimuste mägisokid. Enne neid olid jah pidevalt jalad villis pikkadel otstel ka minul... Pediküüri pole proovinud :)

Anonüümne ütles ...

Pediküüri on mulle soovitanud maratoonarid. See surnud naha teema on väga oluline kiirel asfaldijooksul, kus jalad üle kuumenevad. Kui oluline see vesistes ja pehmetel tingimustel on seda ma ei oska öeld,a aga halba pediküür kindlasti ei tee.

Ka mina vahetasin sii kui peamiselt jooksult ainult kõnnile üle läksime õhukesed Asics Kayano jooksusokid paksemate Columbia trekingu sokkide vastu. Oi kui hea ja kuiv tunne päris pikka aega oli ning kindlasti aitas jalgadel taastuda. Ja paksemate sokkidega on trekkida hea.

Tulemus - minu jalad hakkasid tuld lööma kui pea 22 tundi täis oli. Tulemus, mis mind ennast kõvasti üllatas. Ja rakke oli vaid 2 pisikest. Tavaliselt saan isegi neljapäevakul kergemini rakke. Ei tea mis anomaalia seekord oli . .

Viljar ütles ...

Pediküür ilmselt oleks kasulik ja seda ma aegajalt üritan ka teha. no nii minimaalselt kodustes tingimustes ja kõige hullemad kohad.
Sokke vahetasin kah ja peale vahetust oli jah tund aega hea olla, aga 15 paari sokke rajale kaasa võtta oleks vast liiast. Sisetallad mul õnneks sellised, mis vett sisse ei võta ehk siis raputad kuivaks ja nii ongi.
Kõige hullemini mõjutas seekord kastene rohi, sest otsesest veest õnnestus meil hoiduda (vesine osa oli lõppu planeeritud, mille pidime aga välja jätma). Kastesest rohust aga pole võimalik mööda minna ja see tähendab, et jalad saavad igaljuhul märjaks, kui just veekindlaid jalatseid ei kasuta.
Aga kui aega saan, siis panen ka pikema kommentaari üles.