kolmapäev, august 04, 2010

Öine xDream Karulas

Nädalavahetusel toimus kauaoodatud öine xdreami etapp Karula metsades. Maastik seal vägagi paljulubav ning tõotas tulla kena seiklus. Üldiselt ei saanud ootused petetud, kuid kuni lõpuni ootasin et kohe-kohe tuleb mingi märg lisaülesanne või lõik, mis jäigi tulemata. Õnneks sai ise vahepeal nati trassi kõrvalt vett ja muda otsitud, niiet päris ilma ei jäänud :)
Kuigi suures joones läks hästi, siis sai tehtud ka mõned apsud.
  • Rattaralli paunad tegime peaaegu täies mahus kaasa. mmm... pool tundi? Muidu see kaardifragmentidega formaat mulle meeldis. Lõpus hakkasin juba asjale pihta saama ja lõikeid nägema, aga siis oli juba peaaegu et hilja.
  • Esimese kanuu esimest punkti asusime otsima liiga põhjast. 5 min. Oleks pidanud kompassiga kohe korrektsema suuna ja sihtmärgi võtma.
  • Koridororienteerumine tippude otsingul kujunes oodatust erinevalt peaaegu et hästi. Rajal võidetud kohad kadusid aga etapil 26-27, kus arvasin end teisel rajal olevat ning ühele ja teisele poole jooksmise järel sai tihnikusse sukeldutud. Ajakulu võrreldes sihti mööda minekuga 5+ min.
  • Ratastega punktivahe 29-30 läks totaalselt hunnikusse. Esimese hooga panime õigest teerajast mööda ning kompassi vaatamata tegin veel vale pöörangu otsa, mis juhatas meid kenasti elektriliini all olevasse valesse punkti. Vähemalt saime teada, kus oleme. Siis ei raatsinud enam väga pirakat ringi tegema hakata ning võtsime plaani hirmriskantse ratastega läbi metsa ragistamise. Peab nentima, et kui seda kurdi kobrast poleks olnud, oleks peaaegu mõistliku ajakuluga punkti jõudnud. Tegelikult aga oli raja lõppedes mets paksult langenud ja langetatud puid täis ning suunal, kuspool punkt oleks pidanud olema laiutas mingi ilge mülgas. Sammhaaval edasi liikudes ja ratast üle puude ja läbi võsa upitades leidsime mingi aja pärast ületatava koha ja sealt edasi oli juba toores jõud ja kriibitud jalad. Veel nüüdki paar päeva hiljem leian kehalt ikka uusi ja uusi sinikaid ning marrastusi. Ajaline kaotus 25-30 min. aga elamus missugune
  • Teise kanuu esimest punkti läksime otsima ikkagi järve poolt ehk siis tegime auringi. 1-2 min.
  • Eelviimase rattapunkti juures panin trikitamise käigus käna ning murdsin kaardialuse totaalselt ribadeks. prügi kokkukorjamisele ja kottitoppimisele kulus ligi minut.
  • tõukeratta järjekorras ootasime 3 min.
  • Viimane punktivahe talu juurest matkarajale lõikamine läks totaalselt valesti. Korralik nõgeseteraapia ja võsas ragistamine kulutas viimased 6 min ja kaks kohta.
Aga positiivset oli kah. Laevade pommitamine on lapsepõlvest meeles, puulehti tunnen ning öises metsas suudan juba vaikselt aru saada, kus on langus ja kus on tõus.
Ratta peal suremist ja alaselja valutamist seekord ei toimunudki.

Kokku läks meil 12 tundi 41 minutit ja 29 sekundit peale. Sellest ratta seljas möödus 88km ja ümmarguselt 4 ja kolmveerand tundi.
Kõik see teisendus finishis kohaks number 23, mis on küll käesoleva hooaja parim, aga siiski parandatav. Karta aga on, et järgmisel sprindietapil ei suuda me ennast käima saada ning platseerume kuskile kaugemale. Eks aeg näitab.

Kommentaare ei ole: