neljapäev, jaanuar 30, 2014

Peaproov

Ettevalmistav treeninglaager Toliamõisas sai tehtud. Vaid napid 2 nädalat peale külmade tulekut võtsime kätte ja sõitsime ida poole. Lootuseks oli leida piisavalt jääd, et saaks proovida kõrgemaid ronimisi ning natukene ka puurida. tuleb tunnistada, et saime nii üht kui teist. Kõrgemaid seinasid on seal juba piisavalt, kuid nii mõnegi koha peal on sein õhuke ning tugevalt toksimist ei kannata. Vaheastangu koht on kah väga vesine ja mõneti õhukeste koorikutega, niiet seal tuleb olla hoolas, et liigselt ei laamendaks.

Paremas laugemas osas oli seis samuti natukene hooaja alguse nägu, aga siiski piisavate paksemate kohtadega, et saab nii kolmest-neljast erinevast suunast puurides üles minna. Üles tähendab siin muidugi jää lõppu, sest serva peale minekuks siiski vaid üks savine ramp.

Kui aga altjulgestus kõrvale jätta, siis on seal veel paar kohta, kust üles servale välja ronida saab. Seekord sai seda tehtud vasakpoolsest sisenurgast ning selle parempoolse seina kaudu. Ülemises otsas kivid väga lahtised ja savi külmumata, aga väga suurt riski ei olnud. Altjulgestust saaks seal teha vaid naeltega, aga see ülemise otsa kivi olukord pole just kiita.


Juga ise oli veel poolik ning meiesugustele lihtsurelikele ronimiseks kõlbmatu. Kui aga tahta ronida midagi erilist, siis 3km eemal olev Valaste parem serv (Kadandela) on kah valmis. Mitte küll nii paks ja vägev, aga märg ja järsk küll.

Kommentaare ei ole: