pühapäev, jaanuar 14, 2007

Ööfilm -- Ong Bak: The Thai Warrior

Ong Bak: The Thai Warrior on natuke teistmoodi võitluskunsti näitav film. Nimelt pole tegmist mingi kung-fu haruga, vaid "pesuehtsa" tai poksiga. No aga mis mina tean Tai poksis eksole... Igaljuhul antakse seal ka igasuguste asjadega vastu vahtimist, kuid üldises pildis on võitluse stiil hoopiski erinev. Väga palju kasutatakse küünarnuki ja põlvega äsamist. Süzee pole muidugi teab mis, kuid liikumist ja tegevust on ekraan kogu aeg täis. Ei liigitaks just kindalti vaatamist väärt filmide hulka, kuid vahelduseks võib ju silma peale visata.
Mingi hetk näiteks hakkas natuke häirima vanadest kung-fu filmides kasutatav kordamise trikk. Kui mitu korda ikka on vaja vaadata, kuidas tüüp sopsti auto alt läbi hüppab või osava saltoga matzeetega vehkiva kurjami eest ära hüppab. Samas teine hetk oli jälle nii efektne löök/kombo et meelsasti oleks kordust vaadanud. Ühe korraga lihsalt ei saagi täpselt aru, mis liigutus ja kust see viimane löök siis lõppude lõpuks tuleb.
Ja seda kah, et kui vaatate, siis väiksemad lapsed pange ikka enne tuttu muidu saavad veel elust vale pildi ette.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Ong Bak ongi Mua Thai võitluskunsti demonstreeriv film, tehtud propaganda varjundiga rahvusspordile. Praeguseks on mua thai esinemised turistide kohustusliku kava hulgas.