neljapäev, aprill 23, 2009

Õhtune jalgade test


Suvi on lähenemas ja hädasti oleks vaja pikemaid otsi teha. Selle tarvis printisin nati kaardimaterjali, tegin sutsuke joonlauatööd ja oligi tiiru kondikava enamvähem valmis. Plaan 3 tunnikest jooksusammu teha ning selle sees minimaalselt asfalti pruukida oli kaardi järgi peaaegu et võimalik.
Algus nõmme suusarajalt tunnelist Harku poole ja mööda neid küngaste peal looklevaid rajakesi mõisa poole. Seal ümber tiigikese ja jällegi metsavahele ära. Paar lõiku tuli ka tihnikust läbi pugemist ja mingi jupp nati võsast kraavipealset rada, aga üldjuhul oli seal kõik ka rattaga liigutav, kui mõnikord peaks tahtmist olema.
Enne laagrit natuke majade vahelist tänavarägastikku (sutsuke asfalti) ja siis Pääsküla jõest üleminekul otsustasime kallasrajast maksimumi võtta. See muidugi tähendas, et ühes kohas tuli lõukoer ette ja läksime õunapuuaiast läbi ja väravast välja ning teises kohas sai niisama mööda kenasti pügatud ja hooldatud muru liigutud. mõne meetri kaugusel tige koer keti otsas lõrisemas. Aga Pärnu maanteele jõudsime kenasti välja.
Nüüd jälle pisuke asfaldiots, et majade vahelt läbi saada ja siis jõe äärt pidi nii kaugele kui saab.
Ei saanud, sest kraav tuli ette ja nii lai, et üle ei hüppa ja purdematerjali kah kuskil näha polnud. Mööda kraaviäärt siis niikaua, kuni jõudsime teeni ja siis ringiga jõe äärde tagasi lootusega leida ületuskoht Hiiu parkmetsa pääsemiseks.
Silla asemel leidsime aga koprapesa ja üleujutatud jõekääru. Kalamehekummikuid polnud ja väga sopaseks jõest läbikahlamisega ei tahtnud end teha, seega muutus trass jällegi tagasi ja ringijooksmise tõttu sutsu pikemaks.
Turbaväljade vahelt, metsatee, männiku liivatee, hõre männimetsa alune ja porine singelträkk juhtisid meid kraavini, mille ületamisel loomulikult jalg mudaravi sai.
Edasine oli seoses hoogsa ajakulu, hämardumise ja puiste jalgade tõttu lühendatud rajal juba asustuse piirides väikene rajakene, parkmets ja linnatänavad. Lõppu veel nõmme männimets ja suusaraja lõik.
Planeeritud 3 tundi tiksus täis ja nati ülegi. Õhtul olid lihased valusad, aga järgmisel hommikul teostatud trepist allakõnnitest näitas kiiret taastumist.
Tuleb kestvusi pikendada.

Kommentaare ei ole: