esmaspäev, aprill 06, 2009

Pampudega Pirita jõel

Ühel heal päeval leidsin poest soodsalt pisikese päästevesti. Pikalt ei mõelnud vaid toppisin letile ja tõin koju. Niisiis oli plaan paat vihaseks ajada ja lastele jõeelu tutvustada. Laupäeval käisime niisama piilumas, et mis see jõgi endast kujutab. Väikene jalutuskäik looduses ei tee ju pädarikele paha eriti, kui saab roikaid ja tigusid ja käbisid vette loopida ja lompides solberdada. Pühapäeval aga jõudsime asjad valmis ja toimetused tehtud suhteliselt hilja, niiet päikest enam polnud ja ilm oli suts viludam. Aga ega siis pole halba ilma vaid vale riietus ja vähe viina.
Viimase asemel võtsime seekord siiski sooja teed ja küpsist.

Jõele Vaskjala veehoidla alt ja esialgse lõpppunktina mingi jõekäänak,mida jooksvalt reisi kulgemise käigus muutsime. Esimene ots oli rahulik ja kuna aega meil oli keskendusime rohkem ümbruse jälgimisele. Ümbruses oli põhiliselt parte ja kobraste näritud jämedaid puid, aga leidus ka paljaid naisi, kalamehi ja mõned erinevad veelinnud. Rääkimata siinkohalt kõiges sellest värgist mis vees hulpis ja laste tähelepanu püüdis.

Ühs kohas siis ka väikene kärestikuelement astangust alla sõitmise näol. Selleks lõiguks sai naised-lapsed kaldale aetud ja pärast kenasti paat veest tühjaks kallatud. Muidu aga oli kulgemine vaikne ja rahulik  Lagedile lähenedes hakkas vaiksel voolukiirust üles kruvima ja mõlamine muutus mingi hetk vaid sooja andvaks  ja tüürivaks tegevuseks. Aga siis tuli ka autosild ja meie retk saigi läbi.
Nagu kokku lepitud läks ka samal ajal pimedaks ja hakkas vihma sadama.

Täna ostsin teise laste päästevesti kah ära, et ei peaks enam naabrilt laenama.

Kommentaare ei ole: