teisipäev, september 29, 2009

Käed soojaks

Käisin jälle kindapoes ja nagu ikka tulin sealt välja paari kindapaariga.
Seekordne saak sisaldas endas sügiseseks kajakisõiduks mõeldud varustust, mis peaks käsi sutsu aega kuiv(em)ana hoidma, head haaret pakkuma ning ehk ka nati hõõrdumise eest kaitsma.

Eesmärk siis 100km kajakimaratoni läbimise leevendamine. Kuna aga täpset ilma ei teadnud ja varasem otsene kogemus puudub, siis võtsin mitut sorti.
Esiteks õhukesed, et sõrmed liiguks ja ei oleks väga palav.
Teiseks paksemad, et külmemates oludes natike rohkem sooja hoiaks.
Põhiliselt pelgan seda, et kui käed higistavad või satub sinna kindasse kuidagi muud moodi vesi, siis hakkab kätel külm. Oleks olnud valida ka selliseid, kus käe seljal vähem kummi, aga need põlgasin esialgu ära kui liiga pritsmetele avatud. Üldiselt olid need sellised, kus käe selja poolel oli hingav riie peaaegu sõrme otsteni välja.

Nüüd tagantjärgi tean, et soojema ilmaga on õhemad täiesti piisavad. Higistamise niiskus muutub natuke häirivaks kuskil 30 km järel, aga see pole tegelikult üldsegi hull. Nati kehvem on see, et võtsin küll väiksemat sorti mööduga suht ümber olevad eksemplarid, kuid neil puudus rannet fikseeriv kinnitus. Ainult elastsest osast ei piisa, peopessa tekivad ikkagi voldid ja see muudab aeru hoidmise nati ebamugavaks. Takjakinnitus randme ümber selle probleemi tõenäoliselt likvideeriks.
Paksemaid seekord kätte ei saanudki, kuid loodetavasti õnnestub neid sel hooajal veel katsetada.

Kommentaare ei ole: