esmaspäev, detsember 17, 2007

Hea rada Jõelähtme karjääris

Aga pühapäeval juhatati mind hea raja peale. Kui ma nüüd õieti ütlen, siis peaks see olema jupike Jõelähtme rattamaratoni rajast. Kuna meie tegime seda juppi joostes, siis kujutan ette, et rattaga on asi veelgi mõnusam läbida. Meie läbitud lõik siis Tallinna Prügilast ida poole jääval karjääri alal algusega mõnisada meetrit enne prügila väravat.
Rada on kenasti lintidega tähistatud ning VÄGA tuus. See on koht, kuhu peab kindlasti uuesti minema. Kindlasti annab tegevusele hoopis teise dimensiooni pimedas lambiga raja läbimine, mida tulevikus plaanin ette võtta. Ja kui raja üldine kulgemine juba enamvähem selge, siis võib rattaga peale lennata.

Aga tegemist on ühe-otsa raja mitte ringiga ehk siis tagasitee peab ise kuidagi üles otsima. Õnneks on metsa all ka tagasiteeks sobilikud käänulised teed olemas (osaliselt tähistatud) ning ka siinkohal pole vaja mööda igavat sirget sörkida. Kaardi peale ei suutnud esimese hooga mingit jutti vedada, aga hinnanguliselt sai kuskil 10km ring tehtud. Veel autoni ja tagasi jupid juurde ja oligi 2 tundi täis

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

See lõik mida sa läbisid on ca 4,2 km pikk. Ja prügila juurest on tegemist ringiga (enne avraagi laskumist tuleb pöörata vasakule ja seal on nii rada kui osaliselt ka lindid alles).
See rada oli kasutusel nii Jõelähtme rattamaratonil kui ka kolmapäevakutel 2007. Ringi saab pikemaks nii kui avraagist läbi minna ning Lastekangrute suunas mööda kaldapealset liikuda. Jõudes kruusateele pöörata läände Tallinna prügila suunas. Enne prügilat olevat kanjonit pöörab kruusatee vasakule suunaga edelasse möödudes prügilast vastas kaldal. Pärast teravat tõusu laskumisel lõpeb kruusatee ja sealt edasi siirdub võsavahele kitserada, mida pidi jõuad taas selle avraagini, millest eespool juttu. Ring siis 7,5 km. Flash

Viljar ütles ...

Ma ei tea küll, mis see avraag täpsemalt tähendab, kuid ilselt on selle suure ja sügava ilma veeta kraavi nimi selline. No sealt me loomulikult põrutasime läbi ja siis mööda kaldaäärseid jälle sinkavonka. Tagasituleku kirjeldus ehk siis kuidas ühesuunalisest rajast ring teha langes suhteliselt hästi kokku sellega, mismoodi meil see tegemine ka välja kukkus. Aga pikkust peaks sellel ringil kokkuvõttes ikka rohkem olema. Vähemalt kõhutunne väidab nii. Eks peab rattaga üle kerima.

Unknown ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Unknown ütles ...

Siin on põhilõigud peal.