kolmapäev, november 19, 2008

Drytool comp. 30 nov.


EDIT* Võistlus on toimunud. Ja muu sellega seonduv info on järgnevate teemade all:
Et siis ilm kisub vaikselt külmaks ja esimesed purikadki juba tekivad. Sellepeale võiks teha ühe drytooli raskusronimise mõõduvõtmise.

Aeg:
Andresepäev 30 nov. algusega kell 11:00. Ilmateate järgi -2 .. -6 sademeteta ilm. Maa on tõenäoliselt valge.


Formaat: Aga mitte köies, vaid boulderingi moodi. Madalal. Mitmel erineval rajal, paremusjärjestus punktide alusel ja lõplikult finaalrajal.

Koht: Harku traavers. Tallinna läänepiiril Harku karjääri värava ligiduses. Infot koha kohta

Plaan: Seinale on märgitud ports radasid, vähemalt 5 või rohkem. Madalal ja erineva tehnilise keerukusega.
Igaüks kes tahab oma oskusi proovile panna ja teistega võrrelda poetab kogumiskarpi osavõtumaksu suurusega 50 kohalikku raha. Peale radade ronimist arvestame kokku punktid, mille alusel kolm parimat saavad siis oma järjestuse eraldi püsti pandaval finaalrajal paika sättida.
Lõpetuseks jaotame kogumiskarbi sisu kolme parima vahel 60-30-10%.

Registreerimine:Tore oleks eelnevalt teada saada, mitme osavõtjaga arvestada, siis sujub kohapealne korraldus ladusamalt. Siinkohal saab ka vajaliku varustuse kohta soove esitada. Ka muude üritusega seotud küsimustega võib samale aadressile pöörduda.

Korraldus: Põhiradadel piiramatu arvu katsetega, avatud ronimisega(võib kaasvõistlejaid vaadata), max 5 min. raja kohta. Vahepeal puhkeaeg 5 min. roteerimisskeem selgub kohapeal vastavalt osalejate arvule.
Finaalrajal osalejad ei tohi rada enne oma aega proovida, ega vaadata teisi rajal ronimas. Kaks katset või 10 min, kumb enne otsa saab. Eraldi on raja vaatamise aeg, mis on 6 min ja toimub finalistidele ühiselt.
Võistlejal on õigus kasutada oma spotterit, kuid igasuguse muu abi osutamine peale kukkumise pehmendamise on rangelt keelatud. Kohtunikul on õigus keelata selle reegli rikkumise tuvastamisel edasised katsed antud rajal.

Juhul, kui finaali pääseb ka keegi korraldajatest(rajamärkija) ja ei leidu erapooletut kvalifitseeritud rajameistrit, pannakse finaalrada püsti ühiselt (kõigil võrdsed tingimused). Muudel juhtudel peavad finalistid raja püstipaneku ajal viibima isolatsioonis (raja juurest eemal.) Finaalrada on pikem, kui ükski põhirada ning võib olla "üllatuslik".

Rajad: Rada on looduslikul paeseinal või tehislikul konstruktsioonil märgitud lintidega. Selgelt on märgitud alguse jalgade ja kirkade kohad. Mistahes kehaosaga raja piiridest väljapoole või piirdelindile toetudes loetakse katse lõppenuks ja kirja läheb enne toetuse saamist viimane positsioon.
Kuigi kalju on suurematest lahtistest tükkidest puhastatud ei ole raja samaväärsena säilimine garanteeritud. Võistleja peab arvestama, et nuki purunemises/alla kukkumises võib ta süüdistada vaid iseennast.
Rada võib olla osaliselt niiske, samblane või savine. Külmakraadi puhul ka jäine.
Kalju all maas on üldjuhul pehme pinnas mis jalanõude määrdumise kaitseks kaetakse (ei kehti lume puhul).
Rada loetakse läbituks, kui võistleja mõlemad ronimisvahendid on raja lõppu tähistaval nukil ja kohtunik on selle fikseerinud.


Varustus: Igalühel on kohustuslik varustus kiiver, ja kaks ronimiseks sobilikku vahendit (kirkat, fiid, ...). Mittestandardsed ronimisvahendid on lubatud vaid korraldajate loaga.
Soovitus kasutada ronimissusse. Kasside kasutamine on turvalisuse eesmärgil keelatud.
Kohapeal võimalus piiratud koguses varustust laenutada. Hea oleks oma soovidest eelnevalt registreerimisel märku anda. Varustuse puudumine ei tohiks takistuseks saada.

* Korraldajal on õigus antud juhendis õigustatud muudatusi teha ja üritus vähese osalejate arvu tõttu ära jätta või edasi lükata.


2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Suurepärane ettevõtmine! Loodetavasti koguneb palju osavõtjaid ja tuleb palju ronimist. Juba ootan...
Johannes

Viljar ütles ...

Kahjuks tundub soovijaid vähevõitu olema. Vähemalt siiamaani, sest nädal ju veel jäänud. Või siis ei julgeta ennast kirja panna. See drytool pole tegelikult nii kole midagi ja rajad on mul kohati liigagi madalale tehtud (selg kraabib maad).
Igaljuhul on radade põhjad juba välja mõeldud ja vaja veel siitsealt kergemaks/raskemaks teha. Seina puhastamine on muidugi praeguse ilma tõttu tõsine töö, aga ma ei kurda. Vähemalt saab iga päev värsket õhku hingata.

Samuti lisan, et kui külmas sussiga ronida ei taha, siis kõva äärega saabas on kah antud radadel täiesti sobilik jalanõu. Peab lihtsalt enne seinale astumist tallad sodist puhtaks koputama.

Kel võimalus, käige nädalavahetusel proovimas. Kasvõi seda näidisrada, mis mul üles riputatud. Ootan selle kohta ka tagasisidet, et teaksin keerukusega arvestada.