esmaspäev, detsember 20, 2010

Harku karjäär

Asukoht.
Lääne ja põhjasein
1. Diagonaal põik WI 3
Algus mööda purikaid, lõpp kergelt jäisest sisenurgast.

2. Nimetu kosk.
asukoht WI3 Kardetavasti muutub selle jää olemasolu varsti ajalooks, sest lõhkamise front on sealsamas kõrval. paremat külge mööda võib raskuseks arvestada WI4. Ülemine ots on lahtised kivid ja lumi.

 


3. Vasak pauk. WI4
Esimene pool mööda vasakut püstloodis purikat, siis diagonaalis paremale üles. Vahepealseks julgestuseks vajalik kaljunael või jääkonks, aga julgemad võivad ka pikema vahe teha.
Lõpp samas kohas kus järgmisel.



4. Dünamiidi põik WI4.
Allpool rahuldava paksusega jää. Ülemised 3m on õhuke ja vahelduv jää. Serva peal ülemiseks punktiks pole tavaliselt peale lume  midagi. Üldjuhul kuiv ja habras jää.
Pildil parempoolne.



Hüvasti kroon WI3. 10m lihtsat jääd. Esmaronimine 31.12.2010, mil oli eesti krooni viimnepäev. Asub karjääri lääneseina põhjapoolseimas nurgast mõnekümne meetri kaugusel.

 5. Peidukas WI3
Ühes sisenurgas peidus olev jää. Alumises otsas on kõrge rusuhunnik, mis jää pikkust kahandab. Jää on üldiselt õhuke ja ei pruugi igal aastal moodustuda. Ühtlaselt kerge positiivne kalle.













Lõunasein

Auk lumes WI4
Verikaalne jää 10+ meetrit. Ülemises otsas olenevalt oludest kas lumi või lahtised kivirahnud. Ülemise otsa julgestus puudulik.

2 kommentaari:

kristjanerik ütles ...

Kas "a.kummi jaam" oli veel alles või sa sealppol eile ei käinud? Kuidas see nurgapoolne suurema astanguga koht oli (seal kus suurem lumehunnik, millelt sa 1kord julgestust tegid)? Seda Tabasalu teega paralleelset seina on jah mitu aastat juba seiratud, aga ronima pole kunagi jõudnud, kirjeldusest võib arusaada, et isegi keerukam kui tavapärased kohad..

Viljar ütles ...

Kummijaam oli alles ja leidis kasutust. Lumehunnik oli kah alles (veel), aga uute üllatuste valguses ei tea kui kauaks.