laupäev, märts 12, 2011

Jäised nurgad ja võtted

Üks tore neljapäevane päev möödus Valaste joa all ja peal jääd toksides, nurki uurides ja juttu puhudes. Muu hulgas oli kaasas mõned kaamerad ja mehed, kes nende kaameratega ilusaid võtteid oskavad teha.
Millalgi, kui jää juba ilmselt sulanud, ilmub tulemus ka Kanal2 eetrisse. Eks siis vaatab, mis välja tuli. Seniks aga paar head kaadrit, kuidas pilti kaamerasse saada.

Juga ise on veel ronitav, kuid mitte enam kaua. Jäätoru sees on korralik tunnel ning sealt pahiseb hoolega vett sügavikku. Kui hommikul oli ülemine ots jääkaane all, siis õhtuks oli pragu sisse sulanud ning seda laiendades sai kenasti kaeda, mis on looma kõhus. Tühjus.

Parempoolne järsk jää on kah veel korralik, aga selle kokku kukkumist ma küll ennustada ei oska. Peab lihtsalt hoolas olema, et millegagi ronimise ajal pähe ei saa. Iga natukese aja tagant pudenes seinalt kas jää või kivitükke ning valvsust ei tohtinud jätta. Eks see oli ka üks põhjusi, miks puuridega seekord midagi ei üritanud. Ülaköis on sellise ilmaga väheke turvalisem lahendus.

Kommentaare ei ole: