reede, märts 11, 2011

Tempokas kiirusronimine

Kiirusronimises astus joonele 13 võistlejat ning lõpuks pidi neist alles jääma vaid üks. Kõige osavam ja kiirem. Üheskoos sai tehtud korralduses muudatus, et lahtikukkumine pole veel traagika. Võidab see, kes jõuab esimesena tippu ehk lahti kukkudes tuleb lihtsalt uuesti algusest alata ja loota kiiretele liigutustele või vastase ebaõnnele. Loos jagas kõik tabelisse ning ronimine võis alata.

Esimesed ronimised olid ettevaatlikud, kuid kohe oli tunda pinget ja ootust, et kumb võistlejatest saab enne üles. Kuigi sein polnud väga kõrge suutis mõnel juhul seis ronimise ajal mitu korda muutuda. Kellel takerdus kirka köide, kellel tulid jalad seinast lahti ja siputas ning kes ei saanud tuule käes laperdavale plekile pihta.

Peale esimest ringi oli kõigil enamvähem teada, millega tegu. Pooled olid teises ringis ja ülejäänud said veel miinusringis oma oskusi proovile panna. Selge oli, et tuleb kiirelt liigutada ja mitte väga toksimisele aega raisata. Põhiline oli leida kirkale kohe hea koht võimalikult kõrgel ning jalad korralikult esimese hoobiga pidama saada. Vasakpoolsel rajal oli lihtsam algus ja parempoolsel lõpp. Vähemalt nii paistis võistlejate seinal liikumise kiirusest.
Teisel ringil jätkus väljakukkumine sama hooga. Armu ei antud, sest ainult pooled pääsesid edasi.
Kolmanda ringi paaridest huvitavama vaatemängu pakkusid Peteri ja Toomas, kes lõpulöögi pea üheaegselt tegid. Fotofinishi seade ei andnud loodetud tulemust ning kohtunikud andsid oma hääle Peteri võidu poolt. Ronimiskiirused olid nüüdseks juba imepisikesteks kahanenud ning iga eksimus oli väga oluline.
 Miinusringist paistis samal ajal traagika rajapiiride rikkumise ja lahtikukkumiste näol, mis tõi etteotsa Lauri.
Plussringi viimane kohtumine Peteri ja Viljari vahel lõppes hetkel, kui pool kirka terast jäi jää sisse ning teine pool koos Viljariga alla kukkus. Üks finalist oli selgunud.
Plussist miinuse poole suundunud Toomas alistas üksteise järel Erkki, Lauri ja Viljari ning oli jällegi finaalis Peteriga vastamisi.

Kahe võiduni ronitavas finaalis esimeses koperdas Peteri alguses kirkade asetusega ning jäi selle tõttu maha ning kaotas ronimise. Teises ronimises oli tase ühtlasem ning samas tempos liiguti kuni viimase meetrini. Viimase liigutuse vahe oli vaid poole käesirutuse pikkune ning tõi võidu Toomasele.

Kommentaare ei ole: