reede, veebruar 16, 2007

Winter xdream ja katusel turnimine

Ilgelt kiire ja palju tegemist on olnud. Kirja pole saanud midagi panna, kuid seda, mida kribada on hunnikutes. Mõned napisõnalised ja eredamad nopped.
Nädalavahetusel sai lisaks jääronimisele käidud ka Haanja järvedega tutvumas. xDream klubi nimelt korraldab juba komandat aastat talvist rogaini. Ilm oli mega ja rada oli super. Napilt enne lõppu sai ka natuke puutumatut metsa trambitud. Kui mujal oli igal pool vajalikus suunas minev rada juba sisse tallatud, siis viimasesse punkti minnes oli üks sihike jäänud puutumata ning sealt siis panimegi läbi põlvini lume õiges suunas. Vinge tunne on minna jäiselt sillerdavas lumes ilma et ühtegi jälge ees näha oleks. Peaks ikka kuskile metsa matkama minema enne kui lumi ära sulab. Tulemuse saime normaalse. Meestest 18 ja üldises järjekorras 26. Rajavaliku osas sai natuke mööda pandud, kuid üldkokkuvõttes ei olnudki väga hull. Ja Korraldajate hoiatus, et lisaülesandel võivad kindad märjaks saada osutus peaaegu õigeks: need kindad, mis mul olid igaks juhuks kaasa võetud ja põue sooja pistetud, olid finishisse jõudes ikka täiesti läbimärjad.

Teisipäevane päev möödus Lafarge katuste kohta infot saades. Külastasin koos ühe töökaaslasega tehase poolt pakutavat katusekooli. Räägiti siis betoon ja savikividest, paigaldusest ning muust tarvilikust asjast. Rohkem küll juba kogenud katusepanijatele nipide ja parema info edastamiseks, kuid sain ka mina nati targemaks. Nüüd võib südamerahuga hakata ise katust panema, enamvähem kõik tarvilik inf on olemas ja ülejäänud selgub töö käigus. Proovitud sai ka wakaflexiga korstna tihendamist, Vot see on küll väärt kogemus. Mul ju vaja kaks korstent tihendada.
Tasuta koolitusele sai kauba peale veel kolme käigulise lõuna, paksu kausta koos abiks materjalidega ning meenepudeli millega kuumal suvepäeval saab janu kustutada.

Kolmapäev ja neljapäev olid aga pikad päevad mis möödusid juba püsti olevatele sarikatele tuuletõkke peale ehitamisega. Mõned töökäed ja tööriistad olid abiks laenatud, kuid siiski oli panemine nati vaevalisem kui oskasin oodata.
Plaadid pole päris täisnurksed,
ehitajad on sarikaid pannud nagu juhtub,
ilm oli silikooniga tihendamiseks nati külmavõitu,
tellitud puidumaterjal hilines pool päeva,
lisaks olid prussid osaliselt vettinud ja jääs ning loomulikult kõverad,
ja muidugi läks õhtupoole pimedaks ja töötada tuli lambi valgel.
Kaks kaheteist tunnist tööpäeva ja oligi tuuletõke peal. Nüüd vaja veel mõned panemata prussid kohale asetada ja kõik korralikult naeltega üle käia.
Ehitaja küsis mult sellise töö eest 15000 ja nädal aega. Mina sain tunduvalt vähemaga ja hea tuju veel kauba pealegi. Kuna ülakehale tehtav treening on viimastel aastatel tahaplaanile jänud, siis oli täna hommikul liikumine suhteliselt kange. Õhtuks hakkab keha juba enamvähem tööle, kuid nüüd vaja uuesti lambi valgel katusele turnima minna. Ei tea, kas jõuabki pühapäeval jääd ronima. Kile vaja ikkagi katusele peale saada.

Kommentaare ei ole: