teisipäev, november 03, 2009

2009 Drytool Boulderi Tulemused

Kuigi alguses oli kurb vaadata vaid mõningaid võistlejaid, tilkus neid mõne aja pärast juurde ja kokkuvõttes ei olnudki kõige hullem.
Natuke jamam oli panus aga rajameistri poolelt ehk siis radade raskused polnud päris hästi paigas. Vähemalt selline mulje jäi mulle endale küll kõhtu kripeldama. Vaid kaks rada sai ajalimiidis päris lõpuni ning enamus punkte olid väiksemapoolsed. Kuid oli ka napikaid, kus viimane tsoon saavutati, aga imenati jäi lõpust puudu.
Radade poolest oleks nii mõneski kohas võinud suuremaid nukke kasutada ja tsoonide vahemaid lühendada. See kõik tegi nati ettevaatlikuks ning finaalrada sai seetõttu liiga vabatsooniline tehtud. Tulemuseks kaks raja lõpuni ronijat, ehk siis situatsioon, mis mulle raskusronimise juures kohe üldse ei meeldi. Eks seetõttu polnud meeles ka aega võtta. Hiljem kodus video pealt aega vaadates sai siis selgeks, kes oli kiirem ja protokollis esimesel real peaks paiknema. Siit on nii mõndagi õppida.

Aga lõplikud tulemused siis niisugused:
  1. Andres Hiiemäe (32) 1:52
  2. Viljar Grauen (44) 2:15
  3. Arvi Jõers (30)
  4. Sven Oja (26)
  5. Kristjan-Erik Suurväli (25)
  6. Tõnis Peljo (21)
  7. Marina Zuravljova (20)
  8. Erik Jaaniso (18)

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas on ikka nii, et raskusronimise/bouldering aladel võrdse tulemuse korral lõpuks aega vaadatakse?
Ma ise mõtleks aja asemel pigem eelvõistluste punktide võrdlusse, seejärel katsed. Seda enam et ajafaktorit polnud eelnevalt üldse kokkulepitud,küll siis oleks ilmselt ka ise teises tempos rada läbinud.
Tehnilisel rajal on tähelepanu pigem kindlal sooritusel, kui et sekunditel, kiirustamine ei peaks mingil juhul eesmärk olema, kipun ise selles küsimuses arvama.
Mulle jäi meelde hoopis et leppisime kokku sõbralikus viigis ja lubaduses järgmisel aastal uuesti osaleda!
Nii et ettepanek oleks järjestust parandada finaalraja võrde tulemuse korral eelvõistluse punktide alusel.

Andres

Viljar ütles ...

Probleem selles, et olen lugematul hulgal igasugu juhendeid lugenud ja ka seda juhendit sada korda ümber kirjutanud ning ise mäletan muidugi pudru ja kapsast. Kõige õigem on nii, et kvalifikatsioon ja finaal on eraldiseisvad osad ja finaali pääseb kvalifikatsiooni alusel. Kui on üks finaalrada, siis võrdse tulemuse puhul polegi muud võimalust, kui katsete arv ja aeg. Mitme raja puhul on valikud suuremad. Mingis versioonis oli mul sees ka lisarajal ronimine, aga eks aeg kippus juba hiliseks kah.
Mitmel pool on boulderingis arvestus vaid radade läbimise järgi ja eraldiseisvat finaali ei tehtagi.

Eks kui veel millalgi korraldamiseks läheb(on piisav osalejate huvi), teen sobivama finaali.