esmaspäev, november 23, 2009

Teadlik kirkakasutus

Täna olen puuk ja edastan põhiliselt vaid materjali, mille keegi teine on kokku pannud. Aga hästi on pannud. Ehk siis siin on mõningat kirjeldust koos pildimaterjaliga, kuidas kirkat draituulimises kasutada. Põhivõtted on ära seletatud, aga nagu ka mainitud, on vastavalt seinatüübile veel lugematult palju erinevaid variatsioone, kuidas konkreetses kohas kirka seinale asetada.
Põhiline muidugi, et draituulimises on ka lõualuud tähtsad ja kirka vars võiks olla strateegilisest kohast teibitud.

Meie paekiviseinte horisontaalpragude jaoks võiks lisada veel sideways steinpull (p) Kirka on praos niimoodi, et tera ots on prao alumisel serval ja pea on surutud vastu ülemist. Kirka on seina suhtes lapiti ja koormus küljele. Illustreerivat pilti hetkel ei leidnud, aga kui meelde tuleb, siis millalgi klõpsin ja riputan üles.

Edu katsetamisel.

4 kommentaari:

Kaur ütles ...

hmmm, kui minna meil kirkaga siseseinale, siis kui kärmelt minema aetakse?

Jaan ütles ...

Kaur! Kõik oleneb sellest kui kiiresti .....
sa ronida jõuad:)

Viljar ütles ...

Jaa umbes aasta tagasi oli projekt teha siseseina jaoks kirkaterad. Puudu jäi vaid ühe mehe ettevõtlikusest ette valmistatud terad kummeerimisele viia.
Usun, et nende "pehmete" teradega ehk isegi lubataks, kui nööriga teistele pähe kukkumise vältimiseks vöö külge aheldatud.

Aga alati võib seina külge vineeritükke kruvida. Muidugi mõista seina omanikuga eelnevalt konsulteerides.

Kaur ütles ...

Risk on ikka seina, mitte nuki kahjustus. Nii Lasnamäe, Forelli kui Ujula seinale teeb uljam liigutus augu sisse. Ja kes arvab, et uljaid liigutusi ärdagu siis tehtagu, vaadaku seda Harku kiivrimõlkimise videot...