reede, november 27, 2009

Elu Mudel



Seiklus, mis see on? Eks igaüks kirjeldab seda omamoodi ja kuni siiamaani oli see minu jaoks kaunis umbmäärane. Nüüd aga leidsin ükspäev internetist mudeli. Lihtsa, aga suht täpse seletuse. Ja ei saa kohe muudmoodi, kui pean selle ka siia üles riputama, et nati selgitada seikluse mõistet.

Natike peab ehk sel määral mõistet laiendama, et kompetentsi alla kuulub ka teostuslikud aspektid ja riski alla ülesande keerukus üldisena, mitte ainult otsesed ohud tervisele ja varale.

Minu meelistegevused langevad sinna seikluse, tippkogemuse ja ebaõnnestumise piirkonda. Lihtsalt mina nimetan ebaõnnestumist kah seikluseks. See on lihtsalt natuke teistmoodi ehk siis osaliselt nagu pealesurutud seiklus, kui ei suuda eelnevalt kõike ette näha ja alahindad ülesande või keskkonna keerukust. Või siis jah teed mingi lolli vea.
Aga lõbus on sellegipoolest.

Mis ühe jaoks on seiklus, võib teise jaoks olla tüdimus ja kolmanda jaoks kaos ja häving.Seega soovin kõigile seikluslikke ebaõnnestumisis, sest ilma ise läbi tegemata ei saa ju teada, kustmaalt sinu jaoks see piir jookseb. 

Kommentaare ei ole: