esmaspäev, märts 26, 2012

Iga sekund loeb

17-18 Märts toimusid järjekordsed kevadised JKA jääronimise võistlused.

Seekordsed kiirusronimise rajad olid tehtud natukene pikemad kui tavaliselt ehk siis keelatud ala, millele pidi ronides ringi peale tegema oli suurem kui tavaliselt. Ja see oli ainult hea. Esiotsa konkurents oli aga sellegipoolest üks tihedamaid, mis senini on olnud.

Esimesel rajal kolm parimat aega 5 sekundi sees, kuid kellelgi ei tulnud ronimine välja ideaalselt. Mul endal takerdus kirka mitu korda nööride vahele, toksimine oli ebaeffektiivne ning alla ronimine liiga väikeste astetega. Millegipärast ei haaranud silmad kiirelt häid kirkakohti ning teravik kraapis mitmel kohal pikalt jääd enne kui kinni jäi.Filmi pealt sooritusi võrreldes oli minu üles jõudmise aeg 15 sekundit nõrgem, kui parimal.
Vähemalt laskumine ning selle peale panemine ja maha võtmine läks hästi. Aeg 2:09 aga ilmselgelt liiga palju. Ideaalaeg sellel rajal ilmselt kuskil 1:55 ligi.

Teisel rajal, mis oli visuaalselt ja aegade põhjal jupi maad pikem, läks mul ronimine juba palju paremini. Iga hoop pidas ning sammud olid paraja pikkusega. Alla ronimisel kirkad õigetesse pesadesse ning ei mingit kriipimist. Vaid ülemisest otsast hakkasin liiga vara alla keerama ning oleks peaaegu keelutsooni sisse läinud. Laskumise sättimisel aga tuli kohe jama sisse. Kirkanöör jäi pahasti teiste asjade vahele, haarav ei installerunud kiirelt ning aeg kulus. Laskumisel ei jooksnud jäik köis kaheksast läbi ning lõpus kiilus üldse kinni.
Maha võtmisel ei saanud haarava karabiini pusast kätte ja pingul köie kaheksast kätte saamine aeglane. Kokkuvõttes eelnevaid ronijaid arvesse võttes siiski hea aeg 2:21

Peale mind aga ronis veel mõni tegelane ning lõpuheitluses langesin kolmandaks. Esimesele kaotasin 3 ja teisele 1 sekundiga.

Tulemused JKA lehel

Kommentaare ei ole: