reede, märts 16, 2007

Uksed tellitud.

Tänaseks lõunapausiks oli planeeritud välisuste tellimine. Olime enne ikka natuke juba eeltööd teinud ja siit ja sealtpoolt natuke erinevaid uksi piilunud. Meil oli välja valitud, et sammume aga Haapsalu uksetehase salongi sisse, näitame näguga, et üks selline ja kaks sellist ning kõik klaar. Tegelikult aga kujunes asi selliseks, et sealsams kõrval oli AUM kontor, mis eelmisel korral kui sinnakanti sattusime juhtus juba kinni olema. Otsustasime siis igaks juhuks sisse põigata ning üle vaadata, et mis neil ka pakkuda on.
Vastuvõtt oli mõnusalt sõbralik kui võrrelda jällegi Haapsalu külma, ükskõikse ja väheke üleoleva suhtumisega. Seletati rahulikult nii üht kui teistsguseid uksi ning põhimõtteliselt pilt meeldis. Kuuldes, aga et tellimisaeg on megapikk, mis tähendab siinjuures seda, et kätte saaksime asjad alles augustis, tuli kurbuse tunne peale. Jutuks tuli aga, et neil pidi laos olema umbestäpselt just niisugune uks, nagu me soovime. Oli kellegil värvi või kujunduse poolest nati erisoove tekkinud. Tegelikult küll oli üks erinevus: soovitud kahe tihendi asemel oli see ühe tihendi variant. Mõtlesime ja arutasime, käisime ka laos seda valmis ust vaatamas ja näpuga katsumas ning otsustasime, et võtame. Ülejäänud kaks niiöelda kõrvalust võtame metalluksed ning nende tellimisaeg on ka tunduvalt lühem. Sellise kompunniga saame uksed ja aknad siiski kõik üheaegselt kohale ja paika. Ei teki selist seisu, et aknad on ees, kuid ukseaugust vilitab tuul ja ladiseb vihma sisse.
Ja lõppkokkuvõttes saime ka nati odavamalt. Ei saanud küll vitraaziga ust, kuid piisava tahtmise korral saab papirulli eest tulevikus ju klaasi ära vahetada. Tõenäoliselt jääb see siiski tegemata, kuid hea et on võimaluski.

Kommentaare ei ole: