esmaspäev, mai 07, 2007

Selg, valu ja ravi

Reede õhtupoolikul tuli kohale suurem ports ehitusmaterjali. Siinkohal on rõhk just sõnadel "suurem" ja "ports", sest kogust ja gabariiti oli meeletult, kuid raskust osadel asjadel mitte nii väga. Kuna aga tänapäeva asjade soovimatu omanikuvahetusega on nagu on, siis kindlasti pidi asjad ööseks sisse silma alt ära ja luku taha saama. Nii siis oligi, et rassisin tassimisega hilisõhtuni välja. Tegelikult aga tahtsin kogu selle asjaga öelda, et õhtuks oli selja ülaosa nii valus, et ei saanud hästi peadki liigutada. kuidagi sain vaid end voodisse paigutatud ja enamvähem sobiliku magamisasendi leitud.
Kõige hullem oli aga hommikul, kui selgus, et voodist üles saamine ja isegi asendi vahetamine on suhteliselt vaevaline tegevus. Kuna aga elu tahab elamist ja maja ehitamist, siis polnud valikut, väikene hambad ristis venituste seeria ja lage ehitama.
Õhtuks oli kolmandik lage pandud ja selg korras. Lausa imepärane, kuidas mõnikord just need kõige vaevalisemad liigutused mõjuvad kõige paremini. Enne ei saanud selga ja kaela sirgeks ajada ja vahtisid ainult varbaid, lage lüües aga pidi kogu aeg üles vaatama ja selga painutama.
Ehk siis töö teeb haigeks ja töö parandab kah. Jõudu tööle.

Varasemalt olen seljaprobleemide korral ravimina kasutanud ronimist, sest selline rahulik venitustega liikumine tundub hea. Tuleb ainult tähelepanu pöörata sellele, et niiöelda raviperioodil proovida kasutada suuremaid nukke ja rahulikumaid ja vähesemat pingutamist nõudvaid liigutusi. Küll aga on head kõiksugu rippumised ja sirutamist nõudvad liigutused. Seega väga hea tasakaalu ja tehnika harjutamise aeg.

Kommentaare ei ole: