esmaspäev, detsember 01, 2008

Võistlusrajad vol. 2

Siin on tegelikult kaks rada. Mõlemad näivad alguses lihtsad ja tegelikult ongi, aga pikkusest tulenevalt on kätele kurnav ning kui härja vastupidavust ei ole ja seinal puhata ei oska, siis on lõppu jõudmisega raskusi. 5-s rada siis joone alt ja jalad kuhu iganes. Lõpupoole muutub sein libedamaks ja pragu imelikumaks, aga siiski leiab jalale piisavalt tuge ja lõpp saavutatav. 50% lõpuni. Kuna pikk rada, siis ajaliselt jõuab teha vaid mõned katsed.
Ülemine rada on tegelikult natuke lihtsam, kuid puudub hea puhkamise koht ja seega tuleb panna algusest lõpuni. Jalgadel on väga hea(välja arvatud täiesti lõpus), ja kirkadel kah suured riiulid. Lõus ainult tuleb kasutada väiksemaid ja pudedamaid servasid või siis teha pikem diagonaalis alla sirutus. 37% jõudis lõpuni. Arvestades, et see oli suurel enamusel viimane ronitav rada, siis käed juba väsinud ja läbimisprotsent selle võrra madalam.

Algselt mõeldud kui üks kergemaid radasid, kuid ajapikku kasvas sellest välja üks vahepealne variant. Keerukat on sellel rajal kahes kohas. Alguses jalgade üles saamine ja lõpus viimase nuki peale saamine, kui jalgade all on vaid ligane ja astmevaba sein. Ja selle viimase sirutuse planeerisin ka sutsuke pikema, et ikka punnitamist oleks. Aga 87,5% ronijatest jõudis õnnelikult pärale. Alumine jalgade tsoon oli seinal vist tegelikult natuke suurem, kui joonisel, aga mitte oluliselt.

Vot see oli kohe alguses planeeritud mul rajana, mida ehk ei ronita lõpuni või siis eristatakse siin nõrgad tugevatest/osavatest. Selle tõttu ehk ka natuke pikem.
Algus on "lihtne" Hoiad kirkadega tasakaalu ja astud mööda nukke. Muidugi pead kõigepealt leidma need imetillukesed nukid, kuhu taha see kirka tasakaalu hoidmiseks panna. Kes ei taibanud, siis siin oli vöö kõrgusel horisontaalne pragu, kus vähemalt kahte kohta sai ilusti tugeva hoova paigutada.
Siis tuli aga upitada end ümber välisnurga libedavõitu seinale, kus kirkakohad olid suti väiksemad ja jalgu pidi seinale liimima. Niimoodi mööda seina üles roomamine paari meetri jagu, kuni saab kirka horisontaalprakku kinni väänata. Nüüd jääb veel üle jalgadele enamvähem toed leida ja kaks täpselt mõõdetud sirutust teha ning top on käes.
Läbimine 0%, Vimane tsoon 12,5% ja eelviimane tsoon 12,5%

Kommentaare ei ole: