esmaspäev, veebruar 02, 2009

Ööfilm: Slumdog Millionaire


Hakkasin juba arvama, et head filmid on otsa saanud, aga näedsa. Seepärast otsustasingi peale pikka pausi ka ühe filmiteemalise kande teha.

Algab nagu mingi sõjafilmi piinamis-ülekuulamisstseeni ja dokfilmi seguga ning edasi siis juba vaheldumisi seiklus, dokk ja armastuse sugemetega asi järgi. Stseenid pätipoiste lapse- ja noorpõlvest on kaasakiskuvad ja ühtlasi vägagi seletavad. Verd ei lenda, kuid mõneski kohas on jõhkrust ja vägivalda, kuid see kõik tundub nii peategelase elu juurde kuuluv, et ei häiri karvavõrdki.
Kultuuride erinevus on ikka metsik ja eks see oli ka üks huvitavuse põhjusi. Mitu korda mõtled, et tegelt ju normaalsed inimesed nii ei teeks, aga siis teeb stsenaarium sellise keeru, et kõik klapib ideaalselt nende segaste käitumistega. Osaline tulemus oli juba suht filmi alguses teada, aga kuidas täpselt film lõpeb jäi siiksi viimaste minutite peale. Igate meeldiv 2 tundi. See, et film on saanud maailmas kõvasti tunnustust näitab muidugi selgelt, kui hea maitse mul on :)

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

100% nõus. Väga hea film. Hea ülesehitusega, ei lähe liiga läilaks, aga mõtlema paneb.