reede, jaanuar 17, 2014

Väo karjääri uus auk

Väo karjääris on toimunud suured muudatused ning neis on nii halba kui head. Halb on mudugi see, et viimaste aastatega on pikk sein ära tasandatud ning seal ei ole enam mingit jääronimist.
Hea on aga see, et äsja on valminud uus auk, mis ka alt puhtaks tehtud ning seal jäätub päris kenasti. Nagu tellitult on tegemist põhjaseinaga ehk päike ei pääse jääle liiga tegema ning vett on esialgsete prognooside põhjal parasjagu palju. See vajab küll veel täpsemat uurimist, aga ma ise arvan, et seda vett on minimaalsete liigutustega võimalik ka natukene suunata ning jääseina laiust kasvatada. Boonusena on parempoolne kõrvalsein silma järgi väga hea draituuli koht. Tugev kivi ja liigendatud sein alt üles välja. Eriti heaks teeb koha aga see, et kivi on seal esmapilgul hea tugev ja terve ning jää hakkab pihta täiesti ülevalt servast, mitte 2m altpoolt nagu üldjuhul kipub olema.
Sein on jupi maad kõrgem, kui eelnevatel aastatel harjutud on ning suur osa sellest on täiesti vertikaalne. Taadeldud mõõteriist andis kõrguseks ei rohkem ega vähem kui 14m.

Kes pelgab vertikaalset seina liiga raskeks, siis 100m lääne pool hakkab lamedam nõlv, mis talve edenedes kindlasti päris laialt ja päris paksult ära jäätub. nii WI2-WI3 tase. Ka 100m ida pool on sarnane nõlv, kuid see on täitsa uus ja ma veel ei tea, kui palju sinna jääd tekib. Midagi kindlasti, kuid puurimise jaoks peab veel ootama.

400m ida poole on pumbajaam ning selle vahetusse lähedusse on kah sirgele seinale mõned purikad tekkinud. Mida ja kui palju seal ronida saaks selgub talve edenedes.

orto aeg 25.04.2013 Praeguseks on
serva kuju natukene muutunud
Liginemine Betooni tänava poolt harjumuspärasest parkimiskohast. Kes tahab võib ka otse läbi metsa sammuda, aga läbi lumise võsa pole see kõige mõnusam. Lihtsaim liginemine mööda nooli. Teelt keerata ära kõrgeliini posti juurest.

Ülaköie jaoks on esialgu vaid suured kivirahnud ning natukene kaugemal mõned puud. Seega vaja pikem ankruköis kaasa võtta. Kivid on servast umbes 20m kaugusel aga tuleks arvestada ka topelt kivi ümber sidumisega.

Panen südamele, et tegemist endiselt tegevkarjääriga ning antud kohas toimetas poolteist kuud tagasi veel kopp. Mis neil selle kohaga edasised plaanid on ei tea veel öelda, kuid serva välimuse järgi võib loota, et seal ei valmistuta lähemal ajal dünamiidi panemiseks.

1 kommentaar:

KristjanErik ütles ...

kas siis oleks mõistlik veel lasta nädalakese jäätuda? või lendate juba kohe peale?