teisipäev, juuni 20, 2006

Jalgrattateed Tallinnas

Minuni jõudis täna hommikul kaart Tallinna jalgrattateedega(osaline digiversioon siit[pdf]). Sinna siis peale märgitud olemasolevad jalgrattateed, sõiduteele joonitud jalgrattateed, planeeritavad jalgrattateed ja ka temaatilised poed. Esimese hetkega vaatasin kohe kesklinna kanti, kuna siin olen olukorraga kõige paremini kursis ning mõned jalgrattateed olid ikka väga imelikesse kohtadesse märgitud. Näiteks Pronksi-Liivalaia ääres Ahtrist kuni Olümpiani peaks olema spets jalgrattatee. Tegelikult on siin aga kõnniteede äärde mõned sildid üles pandud ja vist mõnes kohas ka natuke värvi maha pudistatud. Andke mulle andeks, aga koht kus ei ole võimalik SÕITA, seal EI OLE jalgrattatee!
Teisest küljest leidsin kaardilt ootamatutest kohtadest jalgrattapoode tähistavad mummukesed
  • City Bike Uus tn 33

  • Velospets Rohu 13

  • Kuna need jäävad aegajalt minu liikumistrajektoori lähedusse, siis vaatan millalgi üle, ehk on asjalikud.
    Kaart on isenesest abiks, aga vähemalt mõõtkava võiks olla peale märgitud, siis teaks vahemaid arvestada. Kuna seal on peal ka Tallinna muu teedevõrgustik ja lähim ümbrus, siis saab selle kaardi osasid ka niisama avastussõitudel kasutada. Näiteks seal peal Harku järve tagune ja Tartu mnt ümbruse nurk Assaku kandis. Kahju ainult, et kirjanuka pole mere peale paigutatud vaid asjaliku kaardi peale. Igaljuhul peab kaardi juppideks lõikuma (Materjaliks selline paks kiletatud paber) või koopiad tegema ja nädalavahetusel sõitma minema.

    3 kommentaari:

    Anonüümne ütles ...

    ole hea, lisa sinna juurde et pdf. kurat võtaks.

    Viljar ütles ...

    Olin hea ja lisasin märke, et on pdf(kurat ei võtnud). Mõtlesin alguses kah, et peaks sellekohase märke tegema, aga millegipärast kukkus nii välja nagu alati.

    Anonüümne ütles ...

    Tänks rattateede kaardi eest.