esmaspäev, juuni 12, 2006

Rattatrenn ja uued rajad

Sel pühapäeva sai järjekordselt Jaaguga ühine rattasõit kokku lepitud ning boonusena sai ka Risto kaasa meelitatud. et asi niisama tuima sõitmisena ei toimuks kruvisin rattale ka kaardihoidja külge ning otsisin läbitava piirkonna kaarte. Tundub, et olen oma kaardimajandusega vähe segaduses, sest päris otsitavat kaarti ei leidnudki. Ainukesed kasutatavad olid Randvere 1:10000 orienteerumiskaart ning üks aerofoto Maardu taguse metsa kohta millele kena inimene oli rajajooned peale märkinud. Viimasele pidin veel kontorisse järgi minema, sest enamus kaarte mul seal paiknebki.
Igaljuhul tegime väikese võsaragistamise ja krossiraja läbimise randvere metsas, sõitsime mööda väikseid metsateid mere poole ning siis jalgarajake mere ääres. Igati tore, ainult enamus siiski kaardilt väljas ja tunde järgi, teadmata, kas antud suunas ka kuskile välja jõuab või peab äkki sama teed pidi tagasi tulema. Jaak tutvustas meile ka Kabelikivi mis kuskil muuga sadama kandis metsavahel kõrgub. Järgmisel korral, kui sõit sinna kanti viib panen ka ronimissussid kotti ja proovin seal üht liini. Tavaliste tossudega jaoks olid jala toetamise kohad natuke väikesevõitu ning all laiuvasse nõgesepõõsasse ei olnud suurt soovi kukkuda.
Sõidu põhisuund oli meil seekorda seatud Maardu tagustesse metsadesse sealsete karjääri radasid avastama. Teel sinna aga leidsime mingise uue ja sileda auto+jalgrattatee, mis läks muuga sadama järgsest ristist mitte maardu, vaid mere poole. See on vist mingi uus rajatav elamurajoon, kuhu korralik tee juba rajatud, aga maju pole veel ehitatud. Igaljuhul oli seal hea rahulik sõita. mingi hetk aga sai villand ja majaka juurest tõmbasime metsa. Üle heinamaa, läbi õuealade, koertest mööda ja ringiga Kallavereni. Peale seda tegime veel natuke metsaradu, ühe teada tuntud 5km ringi (punane rada) ning oligi limiit täis. Kuna tegelikult ei jõudnud veel eriti midagi avastadagi, siis peab järgmine kord kindlasti tagasi tulema.
Täpselt ei mäleta, kuid koos kojusõidu ja mõningate lühikeste peatustega sai vist 4 tundi ja 70-80 km täis.

Kommentaare ei ole: