neljapäev, aprill 24, 2008

Teadmisi on vaja edasi anda

Vahepeal sai likvideeritud üks aasta vanune võlg ehk siis tiimikaaslastele väikene köiekoolitus korraldatud. Ei midagi keerulist, vaid sellised põhilised elemendid, mis seiklusvõistluste käigus ette võivad tulla.
Loomulikult laskumine. Alguses nii, et julgestuspunkt kuskil kaugel üleval ja väga lihtne end vaikselt köiele lasta ja tunne kätte saada. Pärast juba ülevalt kaljuserva pealt nii, et köie kinnitus jalgadega ühel kõrgusel. Ja ikka haarav julgestuseks küljes.

Teiseks mööda köit üles minemine. Alguses mööda kallakut ühe haaratsiga(haarav bäkapiks). Hiljem ühe haaratsiga mööda vertikaalset ja libedat seina mis harjutas puusanõksu. Siinkohal andsin edasi ühe väikse nipi, kui seinalt üldse tuge ei saa ja teist haaratsit pole.
Ja siis veel tõus kahe haaratsiga vabalt rippuval köiel (ilma mingisuguse seina peale toetumise võimaluseta).
Ja et asi liiga igav ei oleks siis panin lõppu veel ühe tehnilisema harjutuse vabalt rippuval köiel kahe zumaariga tõusmise pooleli jätmine ja alla laskumine ehk siis kuidas köiel rippudes intelligentselt ja turvaliselt oma liikumissuunda muuta.

Peab nentima, et kõik õnnestus peaaegu et plaanipäraselt. Oleks aega rohkem olnud, oleks veel mõned huvitavamad asjad teinud, aga ehk mõni teine kord. Jääb ainult loota, et käesoleval aastal tuleb tiimile edasi antud teadmisi ka praktikas kasutada.

Kommentaare ei ole: