kolmapäev, oktoober 20, 2010

Oman'i reis -- Eellugu

Kuskil pea aasta tagasi oli hetk, kus tekkis vägev soov kuskile minna. Margiti värsked kontaktid aasia ja araabiamaadega muidugi olid selle ajendiks ning suunajaks ning sealtkandist saigi otsitud sihtmärki. Midagi kindlat ja suurt aga otseselt mõtteis polnud. Kuni ühel päeval sattusime pakkumise otsa, millest ei saanud keelduda. Lennukipiletid Oman'i ja tagasi vaid 6 tuhhi eest oli nagu kingitus. Mõned tunnid vaagimist, eluolu korraldust ning piletid said ostetud. Tuli küll palju ümberistumisis ja lennujaamades ootamist, aga plaanisime neid vahepeatusi sisukalt kohapealse eluga tuvumisel kasutada. Ajaks valisime tol hetkel sügisese perioodi, kus temperatuur juba nati talutavam võiks olla ehk seal 30 kraadi piirimail.

Kodus oli üks raamat Omani kohta, millest huvipakkuvad osad sai kiirelt läbi loetud. Lisaks mõned taustinfot pakkuvad raamatud islami kohta. ning loomulikult guugel see määratu infoallikas. Pikapeale tekkis enamvähem aimdus, et maa kuhu suundume on oma looduse poolest väga rikas ning vaadata ja kogeda on seal kuumast mererannast jaheda mäeni, pisikestest sibavatest putukatest suurte kaameliteni ning korallidest majesteetlike merekilpkonnadeni. Lisaks oli igal pool mainitud külalislahket omani rahvast ja mõnusat olustikku.

Esialgu plaanitud 2 nädalat ei tundunudki enam nii pikk aeg olevat. Kalendrisse sihtkohti ja vaatamisväärsusi lisades sai graafik tihe.

Siinkohal peab tänama eestlasi, kes oma omani reisidest reisikirjad netti riputanud ning sellega info otsimist nati kergendasid. Samuti on tripadvisorist sihtkoha kohta ühtteist asjalikku leida.
Kõige rohkem peab aga tähelepanu pöörama Omani valitsuse suurtele pingutustele oma maad promoda läbi kõikvõimalike turismialaste veebilehtede. Eks nad valmistuvad aktiivselt perioodiks, kus nafta pole enam majanduse alustalaks ning riiki peab mingi muu allikaga rahastama. Nende õnneks on materjali selleks piisavalt.

Kõige selle tulemusena oli reisi alguseks paigas enamvähem ajakava koos sihtmärkide ja GPS kaartidega. See kõik oli aga teoreetiline, sest kohapeale jõudes sai plaane kohe ja kardinaalselt ringi tehtud. Etteruttavalt peab aga ütlema, et enamus plaanitud kohtadest sai külastatud ning reis oli igati oma kulutusi ja vaeva väärt.

Proovin siia kirja panna meie teekonna, muljed ning infot erinevate majutus ja sihtmärkide kohta. Võibolla on mõnel tulevasel reisijal sellest infost mingit kasu.



View OMAN trip in a larger map

Kommentaare ei ole: