kolmapäev, august 25, 2010

Ära kaota aeru

Ikka tuleb ette situatsioone, kus aerutades juhtub midagi ootamatut ning haare aeru küljest kaob ning oled paadiga üksi. Kui vesi on sile ja voolu pole ja on valge, siis pole sellest lugu ja leiad aeru kiirelt üles ning saad kätte. Kui aga mõni nendest tingimustest ei kehti, siis on olukord nutusem ning tuleb tagavaraaeru peale mõelda. Või siiski mitte?

Kavalamad inimesed on selle tarvis välja mõelnud attribuudi nimega aerunöör. Mina ei mõelnud välja, aga vajadus tekkis äkki ning siis oli vaja kiirelt midagi kompunnida. Kõik, mis selleks vaja leidsin kodust õmblustarvete karbist ja niisama majapidamises ringi vaadates.

  • takjapaela 10+10cm
  • aas takjapaela tagasikeeramiseks(ühendus)
  • kummipael ~60cm
  • karabiin(haak, kinnitus) Minul kaelapaela keerlev ots
  • ujuk
Kõige rohkem aega võttis takjapaela kokku õmblemine, kõige keerukam aga õige pikkuse leidmine. Minul sai esimese hooga liiga pikk (kinnitasin vesti külge rinna peale). Tasub aga teha pigem pikem kui lühem, sest lühendada saad sõlmedega, pikemaks aga ilma uut kummi panemata teha ei saa.

Igaks petteks sidusin karabiini juurde ka ujuki, et jupstükk kogematakombel lahti tulles ja vette kukkudes ära ei upuks. Ujuki suurus tuleb võtta vastavalt karabiini kaalule.

Ahjaa, kui valmistad niiskesse keskkonda mingit varustust õmblemise teel, siis kindlasti kasuta niiti, mis ei mädane ega kõdune.

Rinna peale kinnitatuna ei seganud aerutamisel üldse. Sisse-välja liikumised muidugi natuke kohmakamad, aga selleks hetkeks saab lihtsalt klõpsuga lahti võtta.  Minu oma on ainult üks disaini variant ning kui see ei meeldi, siis pane lihtsalt otsingusse "paddle leash" ning saad trobikonna eri versioone, kuidas ise teha ning mis on mingi disaini head ja vead.

Kommentaare ei ole: