kolmapäev, august 18, 2010

See oleks juba midagi toredat

EPL sisaldas täna üht toredat uudist, mis annab lootust lähiaastatel ühe suusatunneli kerkimiseks eestimaa pinnale. Muidu poleks mul sellest uudisest ei sooja ega külma, aga muu hulgas leidus kirjatükis ka selline lõik:
  • Plaanide kohaselt poleks keskuses mitte ainult 800 meetri pikkune murdmaarada, vaid ka 80 meetri kõrgune mäesuusanõlv, jää- ja kaljuronimisseinad, jääväljad, mida saab kasutada nii curling’uraja kui liuväljana, snowtubing’u liurada ning jõusaalid ja muud spordiruumid.

Natike kaugele küll pealinnast jääb, aga kui suvel saaks kirkat jää sisse toksida, siis ilmselt on nii mõnigi entusiast asja proovimas. Kui aga jää kõrvale jätta, siis 80m kõrgune ronimissein meelitaks siia turnijaid ka mujalt maailmast. Hiljuti soome ehitatud 29m kõrgune sein jääks selle kõrval selgelt kääbuseks. Ma millegipärast aga ei usu, et eesti ronimiskultuuri taustal ehitataks sein, mis nii kõrge. Pigem on arvata, et kuskile nurka mingi 15m ehk kerkib. Aga lähiajal loodetavasti selle kohta täpsemat infot. Kes teab võib ka siia kribada.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Üsna lähedale pakkumine, plaanitakse 14m kõrgust jääseina sinna ning 14,5m kõrgust ronimisseina.

hiiekas

Viljar ütles ...

Ehk siis jääseina osas on eesti jaoks edasiminek, ronimisseina osas oleneb kõik sellest milline see sein ja ala hakkab välja nägema.

Tõnis Peljo ütles ...

Elu läheb järjest ilusamaks!!! Või tuleb see lihtsalt vanadusest?

Viljar ütles ...

Ma siin ükspäev otsustasin, et ei saa enam vanemaks. Paar järgnevat aastat katsun veel nati nooremaks jääda ning siis edaspidi taset hoida, kuni lapsed järgi jõuavad. Eks näis mis sellest plaanist välja tuleb.