esmaspäev, oktoober 09, 2006

Kahju et hooaeg otsa saab, vormi nagu veel oleks

Laupäev möödus seekord rogainimise tähe all. Üle tüki aja saime õigel ajal kohale ning raja planeerimiseks oli piisavalt aega. Ka tulemus oli sellele vastav. Planeerisime 30 punkti ning ühte kohta enne lõppu jätsime väikese variandi lisa võtmiseks. Punktid olid rajameistri poolt kaardile paigutatud väga hästi ehk siis ei tekkinud peale vaadates kohe sellist unnet, et jooksed niimoodi. Väga palju oi erinevaid rahavalikuid ning eks igaüks valis selle, mis tema arust paremini sobis. Meie plaan sisaldas endas küllaltki palju teede ja radade ja sihtide peal kulgemist aga samas oli ka risti üle raba minekut ja metsas ragistamist. Ehk siis panime segast.
Alguses sai kohe mindud üldisele massile erinevas suunas ehk siis sai joosta läbi mitme punkti nii, et teisi võistlejaid ei näinudki. Alles rabast üle tulemisega (kuues punkt) nägime ühte samas suunas liikujat ja paari vastu tulijat. Kaardi peal lagedana märgitud raba oli paraja tihedusega nign sela sai mõnde korrad sunda muudetud, kuid lõpuks saime ikkagi suht hästi punktile peale. Vahepeal käis kõva arvutus ja otsustasime, et punkti 33 jätame vahele ning teeme rada natuke lühemaks. Kui läbitud oli pool ajast ning vist 16 punkti hakkas Jaagu põlv jooksmist segama ning edasi sai liigutud enamjaolt kõndides vahest harva ka jooksusammu juurde tehes. Kaardi kõige kaugemas punktis olime ümmarguselt 2 tundi enne finishit ning seal oli kogu aeg arvestamist, et kas jõuame või mitte. Natuke häiris ka see, et loodetud liivase ranna asemel tuli ukerdada mööda kive ja adruvalle. Lõppu aga jõudsime siiski 14 min enne kontrollaega ning olime läbinud oma planeeritud raja 97%-liselt. Kui jooksutakistust ei oleks olnud, siis ehk oleks isegi õnnestunud lõpu lähistele planeeritud põiked ära teha.
Igaljuhul oli selle aasta vorm parem, kui eelnevate aastate rogainidel. Jõudis joosta ja erilisi orienteerumisvigu kah ei teinud.

Kommentaare ei ole: