teisipäev, oktoober 17, 2006

Keefirielevant

Postimees üllitas teadusliku uudisega, et keefiri joomine pidi alllergiaid vähendama/leevendama. Vot ma ei saa sellest hästi aru. Meil nimelt kodus olukord selline, et pliks on juba väiksest saati igasugu värgile ülitundlik. Ei saa süüa mingit poest pärit kemikaalidega kasvatatud puuvilja ega mingit kommi, kus jõhkralt shokolaadi või E'sid sees. Okei, mõni lihtsalt on selline, pole midagi teha ja peab elus sellega arvestama.
Imelik on aga selle uudise sisu. Nimelt oli meie pliksi esimese pooleteise aasta põhitoidus lisaks rinnapiimale keefir. See Gefilus variant, mis eriti kasulik ja hea peaks olema. Mõnikord oli tunne, et tema joob üksinda rohkem keefiri, kui ülejäänud pereliikmed kamba peale piima jõuavad kulutada. Samas muud tahkemat toitu ei läinud teinekord päevas üle paari lusikatäie. Allergiale aga ei mõjunud see kohe kuidagi pärssivalt. Ikka nii kui miskit jama oli endale suhu toppinud sai jalad kärna.
Kujutan ette, et see keefiri mõju on seotud konkreetse allergiaga ning ka kindalsti on see seotud mingi kindla keefiri koostisosaga, mis ei pruugi kõikides selle nime alla koondunud jookides sisalduda.
Misiisikka, loodame, et hommikumaa teadlased ka miskit asjalikku sellest asjast välja hauvad.

Kommentaare ei ole: